Пас луталица од 100 килограма мора да смрша због здравља!

Ретко који пас достигне 100 килограма тежине ипак један пас луталица чије је име Кругет, који живи у руском граду Нижњем Новгороду, толико се удебљао да једва устаје и може да хода!

Занимљивости 08.11.2023 | 15:36
Пас луталица од 100 килограма мора да смрша због здравља!

Немачка дога, највец́а раса паса на свету, тежи између 136 кг и 181 кг. Док наш пас луталица из теткста,Кругет  који је средње величине тежи нешто мање од (100 кг) је помало чудно. Волонтери у Нижњем Новгороду, у Русији, недавно су пронашли пса луталицу толико дебелог да је сваке ноц́и урлао од болова и једва успевао да устане на све четири од неиздрживих болова у зглобовима.

Његова тежина је наводно све запрепастила. Кругетс је имао невероватних 99,9 килограма и нико није могао да схвати како је луталица могла постати тако и толико тешка.!

“У овом тренутку пса је вец́ прегледао нутрициониста, урадили смо крвне претраге, али ц́е бити потребно још много тестова да би се искључиле ендокрине патологије“, рекао је један од волонтера који је спасио Кругетса, додајуц́и да је могуц́е објашњење за пса.

Екстремна гојазност би могла бити чињеница да се мота око прометне пијаце где људи често бацају остатке хране за псе.

“Скоро је немогуц́е извршити његово потпуно испитивање. Рендген је потребан, али да би то урадио пас мора да изгуби најмање 50 кг, јер зраци једноставно нец́е продрети у зглобове”, стоји у ВК посту волонтера.

Чак је и држање Кругетса у ветеринарској болници проблем, јер објекат једноставно нема довољно велике кавезе да стане у његов велики оквир.

Финансирање свих тестова, неопходне дијете и свих лекова против болова представља велики притисак на буџет волонтера, али они знају да не могу да напусте Кругетса јер он сигурно не би преживео зиму у свом тренутном стању .

ЛИФЕ преноси да су Кругетсу и даље потребни лекови против болова сваки дан, а иако је почео да губи на тежини и може сам да устане, још увек не може да се крец́е и треба га гурати у колицима. Веома је привржен, воли да га се мази и не показује знаке агресије према својим старатељима.

Кругетс има још дуг пут до опоравка, али је одзив јавности био импресиван, а многи љубитељи животиња донирали су како би подржали напоре волонтера.

(Занимљивостидана.цом/Фото: Геттy имагес)

Коментари / 0

Оставите коментар