Освештана Спомен-црква у Источној Илиџи

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом освештао је на Вељинама у Источној Илиџи Спомен-цркву Светог великомученика Димитрија.

Република Српска 08.11.2023 | 13:36
Освештана Спомен-црква у Источној Илиџи
У спомен-цркву уписана су имена 2.793 погинула борца који су дали животе за опстанак Срба на овим просторина.
 
У својој бесједи митрополит је рекао да је ова црква подинута у помен свих пострадалих из Источне Илиџе, али и општина са сарајевског поља.
 
 
Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић који је и кум Спомен-цркве  поручио је да су на овом мјесту уписана имена бораца који осим на Малог Зејтинлику, на овом подручји нису имали мјесто које заслужују. Додао је да на овај начин општина Источна Илиџа и Борачка организација Илиџански борац његују културу сјећања.
 
Освештање Спомен-капеле је посебан чин за све Србе Сарајевско-романијске регије, поручио је предсједник Предсједништва Борачке организације "Илиџански борац" Горан Шеховац.
 
Најавио је да ће се додатно радити на уљепшавању објекта.
 
 
(БН) Фото:БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јоде

08.11.2023 14:45

Маринко се показао као врхунски домаћин и као достојан кум.Свака част и овим чином се показало да у Српској Илиџи живе часни људи у чијем сјећању заувјек остају наше погинуле колеге у задњем одбрамбено отаџбинском рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

08.11.2023 18:19

Толико погинули са тих простора. И МИ СРБИ ОПЕТ НАПУШТАМО СВОЈУ ЗЕМЉУ И ИДЕМО У ЕВРОПУ. ПА ЗАР СМО ТОЛИКО ГЛУПИ, ДА ОЦИЈЕНИМО , КО ЋЕ НАС ПОШТЕНО ВОДИТИ У БУДУЋНОСТ. ДОДИК СВЕ УНИШТИО. И 7 ПОПОВА УЗ ЊЕГА. СРАМОТА МЕ ЈЕ ПТО САМ СРБИН.

ОДГОВОРИТЕ