Osveštana Spomen-crkva u Istočnoj Ilidži

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom osveštao je na Veljinama u Istočnoj Ilidži Spomen-crkvu Svetog velikomučenika Dimitrija.

Republika Srpska 08.11.2023 | 13:36
Osveštana Spomen-crkva u Istočnoj Ilidži
U spomen-crkvu upisana su imena 2.793 poginula borca koji su dali živote za opstanak Srba na ovim prostorina.
 
U svojoj besjedi mitropolit je rekao da je ova crkva podinuta u pomen svih postradalih iz Istočne Ilidže, ali i opština sa sarajevskog polja.
 
 
Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović koji je i kum Spomen-crkve  poručio je da su na ovom mjestu upisana imena boraca koji osim na Malog Zejtinliku, na ovom područji nisu imali mjesto koje zaslužuju. Dodao je da na ovaj način opština Istočna Ilidža i Boračka organizacija Ilidžanski borac njeguju kulturu sjećanja.
 
Osveštanje Spomen-kapele je poseban čin za sve Srbe Sarajevsko-romanijske regije, poručio je predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije "Ilidžanski borac" Goran Šehovac.
 
Najavio je da će se dodatno raditi na uljepšavanju objekta.
 
 
(BN) Foto:BN

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jode

08.11.2023 14:45

Marinko se pokazao kao vrhunski domaćin i kao dostojan kum.Svaka čast i ovim činom se pokazalo da u Srpskoj Ilidži žive časni ljudi u čijem sjećanju zauvjek ostaju naše poginule kolege u zadnjem odbrambeno otadžbinskom ratu.

ODGOVORITE
Name

+

08.11.2023 18:19

Toliko poginuli sa tih prostora. I MI SRBI OPET NAPUŠTAMO SVOJU ZEMLJU I IDEMO U EVROPU. PA ZAR SMO TOLIKO GLUPI, DA OCIJENIMO , KO ĆE NAS POŠTENO VODITI U BUDUĆNOST. DODIK SVE UNIŠTIO. I 7 POPOVA UZ NJEGA. SRAMOTA ME JE PTO SAM SRBIN.

ODGOVORITE