Предложен притивор возачу који је усмртио жену

За возача Боривоја Борисављевића (33) из Београда који је ситроеном усмртио пјешакињу Младенку Шмитран (62), тужилаштво је предложило мјеру притвора због угрожавање јавног саобраћаја.

Република Српска 07.11.2023 | 10:18
Предложен притивор возачу који је усмртио жену

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Основном суду у Градишци, због постојања основане сумње да је возач починио кривично  дјело Угрожавање јавног саобраћаја из члана 402. став 5. у вези са ставом 3. и 1. Кривичног законика Републике Српске.

"На магистралном путу  Чатрња-Градишка, у мјесту Чатрња, град Градишка, дана 05.11.2023.године, у 18,37 часова, осумњичени је као возач управљао путничким возилом марке ситроен  те се као учесник у саобраћају  на путевима није  придржавао саобраћајних прописа, свјестан  да усљед таквог његовог чињења може наступити забрањена посљедица, али је олако држао  да ће је моћи спријечити или да она неће наступити и тиме угрозио јавни саобраћај, којом приликом је смртно настрадала пјешак М.Ш. из Градишке", наводи се у саопштењу.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због опасности од бјекстава осумњиченог  сходно члану 197. став 1. тачка а.   Закона о кривичном поступку Републике Српске, а о приједлогу ће одлучити судија за претходни поступак Основног суда у  Градишци.               

(Независне)   Фото:Градискаливе

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Како сад

07.11.2023 10:45

Залосно је све сто се дешава код нас и даље везано за саобраћајне незгоде само ме интересује једно. како сад ви објављујете пуна имена и презимена окривљеног и жртве а Напримјер раније само ставите иницијале. која је ту цака везано за ваше објављивање .

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

07.11.2023 11:52

Тужно. И због жене и због младића. Није намијерно. Кажу, јаукао је на сав глас. На лицу мијеста. Боже помози свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГ багра

07.11.2023 13:48

Њему притвор а БГ багри позив да се јави и полицијска пратња. Зар један од основа за притвор није " ако је дошло до узнемирења јавности" а тузиоце? Снимак није никог узнемирио?

ОДГОВОРИТЕ