Predložen pritivor vozaču koji je usmrtio ženu

Za vozača Borivoja Borisavljevića (33) iz Beograda koji je sitroenom usmrtio pješakinju Mladenku Šmitran (62), tužilaštvo je predložilo mjeru pritvora zbog ugrožavanje javnog saobraćaja.

Republika Srpska 07.11.2023 | 10:18
Predložen pritivor vozaču koji je usmrtio ženu

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Osnovnom sudu u Gradišci, zbog postojanja osnovane sumnje da je vozač počinio krivično  djelo Ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 402. stav 5. u vezi sa stavom 3. i 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

"Na magistralnom putu  Čatrnja-Gradiška, u mjestu Čatrnja, grad Gradiška, dana 05.11.2023.godine, u 18,37 časova, osumnjičeni je kao vozač upravljao putničkim vozilom marke sitroen  te se kao učesnik u saobraćaju  na putevima nije  pridržavao saobraćajnih propisa, svjestan  da usljed takvog njegovog činjenja može nastupiti zabranjena posljedica, ali je olako držao  da će je moći spriječiti ili da ona neće nastupiti i time ugrozio javni saobraćaj, kojom prilikom je smrtno nastradala pješak M.Š. iz Gradiške", navodi se u saopštenju.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstava osumnjičenog  shodno članu 197. stav 1. tačka a.   Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, a o prijedlogu će odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Gradišci.               

(Nezavisne)   Foto:Gradiskalive

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kako sad

07.11.2023 10:45

Zalosno je sve sto se dešava kod nas i dalje vezano za saobraćajne nezgode samo me interesuje jedno. kako sad vi objavljujete puna imena i prezimena okrivljenog i žrtve a Naprimjer ranije samo stavite inicijale. koja je tu caka vezano za vaše objavljivanje .

ODGOVORITE
Name

+

07.11.2023 11:52

Tužno. I zbog žene i zbog mladića. Nije namijerno. Kažu, jaukao je na sav glas. Na licu mijesta. Bože pomozi svima.

ODGOVORITE
Name

BG bagra

07.11.2023 13:48

Njemu pritvor a BG bagri poziv da se javi i policijska pratnja. Zar jedan od osnova za pritvor nije " ako je došlo do uznemirenja javnosti" a tuzioce? Snimak nije nikog uznemirio?

ODGOVORITE