Додик се под притиском, враћа на стара, западна подешавања

Очито је да је Додик под великим притиском и да се повлачи на фабричка подешавања”, мишљења је Вукановић.

Република Српска 06.11.2023 | 17:02
Додик се под притиском, враћа на стара, западна подешавања

“БиХ је гласала против Резолуције о борби против нацизма и неонацизма коју је предложила Русија у Генералној скупштини Уједињених нација. Против резолуције гласао је амбасадор БиХ Златко Лагумџија којег су изабрали Жељка Цвијановић и Милорад Додик. Тиме је понижена Република Српска, рекао је Небојша Вукановић”, предсједник Листе за правду и ред на конференцији за новинаре.

“Велика је срамота, издаја и понижење Републике Српске гласање Златка Лагумџије, амбасадора БиХ у Уједињеним Нацијама, а за кога је гласала Жељка Цвијановић, који је гласао против резолуције Русије о борби против нацизма и неонацизма, подсјетио је Вукановић.

“Србија подржала Русију односно резолуцију, а Додиков и Жељкин амбасадор за кога су они гласали,  против Русије и био је на страни Америке, Хрватске, Њемачке, Аустрије…. Те земље посебно никако нису смјела да гласају против резолуције, с обзиром на прошлост. Нажалост, и БиХ је стала не на антируску страну него страну оних који величају нацизам”, нагласио је Вукановић.

За то, каже даље Вукановић, одговорност сноси Милорад Додик.

“Док од 2014. до 2018. није био у Савјету министара и Предсједништву, сваки дан је у медијима блиским власти масакрирао опозицију ако у некој комисији нема једног Србина и увијек је инсистирао да се институције напусте, било о ком послу да се радило. Очито је да је Додик под великим притиском и да се повлачи на фабричка подешавања”, мишљења је Вукановић.

Вукановић је истакао обиљежавање 30 година од страдања припадника Хрватског вијећа одбране који су, заједно са хрватском војском, покушали неуспјешну акцију против припадника Војске Републике Српске у околини Оџака.

Интересантно је, каже Вукановић, ко је у организацији тог догађаја.

“Организацију обиљежавање страдања хрватских војника организовао је Иво Марић, рођени ујак Жељке Цвијановић, исте оне која се “бори” за напаћено српство. Свака част Хрватској обавјештајној служби, Пленковићу и Милановићу кад су успјели да ударе такву шамарчину Србима и доведу свог играча. Да “српске патриоте”, челни људи Републике Српске, односно њихова родбина, обиљежавају страдање хрватских војника који су извршили агресију”, наводи Вукановић.

Он је упитао када ће Жељка Цвијановић, “чији ујак данас полаже цвијеће на гроб хрватским војницима и организује обиљежавање страдања хтватских војника у агресији на Републику Српску, са оне стране Саве”, поднијети рачуне народу.

Вукановић је нагласио да до данас није добио одговор на питање ко је власник, како је рекао, мистериозне фирме “Сиријус 2010” која од оснивања добија огромне послове од власти.

“Питао сам јавно, али и преко друштвених мрежа, Горицу Додик ко је власник фирме “Сиријус 2010” и како су они повезани. Он ње одговора нема зато што је, према по мојим сазнањима Немања Рељин, који се води као власник, сестрић њеног супруга, а Горичина заова је недавно постављена за директора. Сада дјечаци од 20 или 25 година, оснивају фирме, преко ноћи добијају велике послове и постају мултимилионери”, истиче Вукановић и пита:

“Постоји ли ико изван њихове родбине до четвртог кољена који може да добије тендер вриједан више од 10 или 20 хиљада КМ? Не постоји. То вам је слика патриотизма и српства Милорада Додика”, јасан је Вукановић.

Вукановић је подсјетио и на то да је фирма “Сиријус 2010”, како је рекао, заједно са једном фирмом из Загреба, од Савјета министара БиХ добила пројекат вриједан 30 милиона марака.

(БН) Фото: БН 

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

06.11.2023 17:26

Власт се скида протестима а не кукањем како ради такозвана опозиција.Или сутите или цекајте нове изборе.Само Бореновица немојте кандидоват за било ста јер он само маглу продаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.11.2023 18:13

Ето људи вас информишу. А ви што кажете да требају протести крените. Изађите. Не бојте се кад тако све знате. Будите напријед. Покажите како треба. Немојте учити никога ни савјетовати. У акцију паметњаковићи.

Name

Ре ЈУ

06.11.2023 19:31

Подржавам Вукана и кад није у праву, донеси Вукане још једном ону Кикљу за Додика.

Name

Вукане

06.11.2023 23:42

Ниси ваљда и ти русофил

Name

Оли

06.11.2023 17:32

Нема њему фабрицког подесавања само затвор или бјезанија негдје гдје нема изруцувања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

06.11.2023 17:35

Мој Вукане,очигледна издаја и пропаст на све стране,буре цури на све стране,то се више не зачепља,у пм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Град БЛ

06.11.2023 17:55

Ма ста вреди кад се разоткрије криминал и корупција, надлезни нехају ако је питању резим и њихови полтрони

Name

Ама

06.11.2023 17:42

Кад је стан од ЗИБЛаа добио свекар пољопривредник из Прњавора никад у фирми није радиооо и тај стан препродали око 100 хиљада кМ !!??? И појела мацаа! Оних година и тако цедо савиц напредовао са својим пионитом маленим и сви пионири милионери по партијскоподобној родбинско кумоовској линији харају до данас изнад закона! Опљацксли дрзавно народно радницкоо све сто је стварано од Аустроугарске Тите па до рата! У рату и постратна ктиминална хоботницс банке фабрике гигантеее ресурсе тендере итд итд Хуманитарнуу Марфи открио сад тек милионеее и ста све не! Багра олос невидјено на овим просторима народ натјерали у рст а корумпирани квази политицари у пљацкуу свегаа редом ратну и постратну!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Масон

06.11.2023 18:11

Е,Ама говорили су паметни људи да це србовање Србима доци главе људи се нису обазирали.На свако Додиково србовање су хистерисали и ковали га у звијезде хвалеци га да је највеци Србин на Балкану да је политицар којег би сваки народ позелио.Ето стизу рацуни само јос конобар да донесе рацун.А и Вукан исто србује само на други нацин.

Name

МеНАГЕР

06.11.2023 18:21

Поменути је обицни сеоски трговац (увидјет це се веома лос) Истрговао је са својим коалиционим партнерима (са њиховим менторима) у Федерацији странацке функције за власт у БиХ Он је добио све у којима се врте огромни новци и јос приде цетвртог делегата (И мислио је да их је насамарио) а они су добили све функције које се баве вањском политиком (наравно по савјетима ментора су знали какво вријеме долази и какве це се одлуке доносити) Сада види да је био наиван "опет" А мозда је и знао све али су му ипак милије и битније од свега ове сто је истрговао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милу

06.11.2023 18:23

Им њихову. Па је ли то све могуће. УвезалИ су родбину у криминал у РС. ПА ЗНАЧИ И ПИШЕ. ПА ОВО ЈЕ ЗА УЛИЦЕ. СА ВИЛАМА И МОТИКАМА. ЖИВИО ВУКАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Милу

06.11.2023 18:37

Милу ти јебем, шта чекаш, изађи.

Name

//

06.11.2023 18:27

Браво Вукане. Неће Жељка поднијети сама рачун Народу. ЗНА ОНА САМА ЧИМ ЈЕ ИЗАБРАНА / или покрала/ ДО ВРХА, ДА ЈЕ НАРИОД ГЛУП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бозе

06.11.2023 19:21

Кретену како те није срамота и тебе и такви као ти толико гована једете а нема те тоалет

Name

075

06.11.2023 18:28

Значи хрватске сигурносне службе су "потуриле" Србима из БиХ не једно него два "кукавичја јајета", Пејину унуку и ДодиГа! Резиме, Србе у БиХ воде Хрвати, тако да Срби немају свога представника у Предсједништву БиХ и на челу "бољег" ентитета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ама

06.11.2023 18:38

СВЕ ТАЧНО. ТЕШКО МИ ТО СТАЛНО ПОНАВЉАТИ. У МИРУ И НАВОДНО ДЕМОКРАТСКОМ СИСТЕМУ. НИГДЈЕ СЕ НИЈЕ ДОГОДИЛО НА СВИЈЕТУ. УПИТНА ЈЕ ПАМЕТ И КАРАКТЕР, ОВДЈЕ ВЕЋИНЕ СРБА. А сваки појединац. И онај, који се незна потписати. Мисли да је сву памет Свијета покупио. Требају нам само ИСКРЕНЕ ВОЂЕ. Обичан човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

06.11.2023 19:01

О цему ти Вукане...па није Додик напао Украјину него Русија...и та иста русија предлазе у УН резолуцију и то какву...о цем прицас цовјеце?За остало ок...ста хоцес и ти да будес србенда а другом пакујес овакве ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старац Фочо

06.11.2023 19:02

Српски народ воли оне који га пљачкају, издају, који га воде у пропаст и нестанак. Српски народ даје 250.000 гласова унуци усташког сатника Пеје Марића и бира је за члана Предсједништва БиХ. Према томе, сами себи својом глупошћу јаму копамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руски фасизам

06.11.2023 19:10

Не схватам ову фасцинираност и потребу да се брани руски резим. Све оно сто данас Русија цини према својим градјанима (да не идем даље) има одлике фасизма - потпуно укидање критицки настројених медија, забрана протеста и репресија приликом покусаја одрзавања било какавих протеста, прогон и тотално укидање опозиције, сто цак ни аутократа Ердоган није успио, несигурност за сваког ко изнесе другације мисљење, његовање осјецаја суперироности једног народа (руског) у односу на остале (Украјинце нпр), култ јаког водје, култ мацизма и зена подредјена мускарцу, микс религије и окултног, изразен антисемитизам и теорије завјере о Јеврејима, итд. И Вукан ни ријеци о томе. Са те стране прихватање било какве руске резолуције о фасизму је само давање пропагандног материјала руском резиму, како ето они "осудјују нацизам и фасизам". Па да овде у Републици Српској (далеко било) скроз до краја пресликамо руски друствени и политицки систем Вукан би вец одавно био или у затвору (као Наваљни) или не дај Бозе мртав (као Њемцов и од недавно Пригозин) или у изгнанству као хиљаде дисидената и интелектуалаца. Такво несто нам није потребно и овако смо распаднути и без институција. Надам се да цете имати храбрости да објавите другације мисљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДИДА ПЕЈО..

06.11.2023 19:36

ДИДА ..ПЕЈО ...ЗЕЉКЕ ЦВИЈАНОВИЦКЕ БИСЕРКЕ ...ДА ЛИ ЦЕС ОПОВРГНУТИ БИСЕРКА ДА ТИ ДИДА..ПЕЈО ..НИЈЕ ДИД ...ПЕЈО ЈЕ БИО НДХ..КОЉАЦ ..УСТАСА ..ЗНАДЕ ТО ЦЈЕЛИ ТЕСЛИЦ...ЈАЦУ СВЈЕДОЦИТИ ВУКАНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.11.2023 19:56

Додик теби само да зивзне у прсте ти би њему полетио у загрљај тако жестоко да би поломио ноге трчећи, али му не требаш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре

06.11.2023 21:26

Није свако папак и лопов.

Name

Неко

06.11.2023 20:22

Додика има ко подесити ... на залост тебе немозе нико

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за Ре

06.11.2023 20:33

То ти тако мислиш. Јер ти си ограничен. Са тобом је тако. Види се. И ти не знаш за паметније. Обичан човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.11.2023 13:24

Ти и твој газда сте неограничени у мржњи!

Name

Попај!

06.11.2023 21:23

Пролупао је и овај .... Очни се бавити активном потребом овог народа,а не трачевима и шпијунирањем...политика мора бити објективна и одговорно-искрена,ако је икако могуће....аргументи да,али суд и тужилаштво морају радити свој посао....лупањем без доказа само гадите став људи према намјерама које имате, јер ће људи више вјеровати њему и њима ,јер су власт! Зато чињенице ,а не лупетања без доказа! Размислите шта чините, овај народ је не искрен и воли ,, пјеваче и букача ,,....а и имају пара и имовине коју ви ,,никад невјерујем да ће те стећи,,....фактими суд су решење!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

06.11.2023 21:58

Небојса ви сте комицар, одакле црпите ове комицне прице, бас сте мастовити. Ста кад би политику заменили за позористе комедија. У позористу би били, цини ми се пуно успеснији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миодраг

07.11.2023 11:19

Вуканова политика се своди само на трац трац и само трац, јос нисам цуо неки програм yа боље сутра него само као нека баба трацара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.11.2023 13:32

Класично мишљење једног ухљеба, а рекло би се и члана секте, поносног.

Name

Лазар

07.11.2023 11:49

Вукановицу ти ниси озбиљна за политику,лицни мислим да претјерујес са својом политком рекла казала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

08.11.2023 12:29

Морао је гласати тако, јер сви знамо да су у првом и другом св.рату били претци многих басиста. Нпр. Злогласна Хандзар дивизија итд. На жалост. А Злаја је знамо, био популарни реформиста.

ОДГОВОРИТЕ