Нова књига "Дукати Паје Злојутра" Т. Несторовића

Још једном је Тихомир Несторовић својим вјештим пером сликовито и вјеродостојно преточио зивот у прозу. На страницама нове књиге " Дукати Паје Злојутра" утиснуте су приче о људима и временима, све оно сто је аутор током година живота упијао и урамљивао у креденац сопствених успомена.  

Република Српска 03.11.2023 | 20:23
Нова књига "Дукати Паје Злојутра" Т. Несторовића

Несторовић истиче стварност описаних ликова, притом наглашавајуци да су сва имена измиљена, осим Паје Злојутра по којем је названа нова књига прозе. Медјутим,сви они тако истинити и стварни, са измастаним именима ипак имају један заједнички назив - Божјаци, што читаоцу открива један заборављени свијет честитих, мирних људи који су свој вијек проживјели или јос живе у сјенци друштвених збивања....

Управо, ти Божији људи чине Несторовићево литерарно стваралштво пријемчивим и блиским за сваког слушаоца јер нема човјека данас који није упознао барем једног Божјака на својој животној стази. Због тога су све промоције Тихомира Несторовица посјећене, јер он својом ненаметљивошћу у говору и писању на један људски, танани начин намеће једноставност људских односа, анализу друштвених прилика и појашњење значаја ситних животних радости....

Тако је било и овај пут, у Народној библиотеци "Филип Вишњић" гдје је у склопу манифестације Вишњићеви дани, промовисан Несторовићев нови наслов "Дукати Паје Злојутра".

У представљању нове књиге Тихомира Несторовића учествовали су др Радован Калабић, књижевник и историограф, Стојанка Ђокић, професор српског језика и књижевности, Радмила Ђокић, пјесникиња и новинар Николета Петровић.