“Србија никада неће признати независност тзв. Косова”

"Избори у Србији нису расписани како неки тврде због КиМ, већ због провјере легитимитета владајуће већине и због захтјева опозциије да се иде превремено на биралишта", каже министар одбране Србије Милош Вучевић у емисији МАТ БН ТВ.

Србија 02.11.2023 | 21:45
“Србија никада неће признати независност тзв. Косова”

“Ово није никаква крађа времена због КиМ или сто пута рециклирана прича да ће Вучић нешто потисати, предати, издати, чим прођу ови избори, то смо слушали небројено пута”, каже Вучевић и додаје:

“Неће бити предаје КиМ, Србија никада неће признати независност такозваног Косова. И докле год Србија не призна то што они виде као независно Косово они не могу да буду независни и то сви у свијету знају. Могу да их признају највећи и најјачи, али нема независности док Србија то не каже, а Србија док је ове политике то неће никада рећи. Истовремено, чуваћемо мир јер је то национални и државни интерес и интерес свих грађана Србије”.

Србија ће остати упорна за преговарачким столом јер све друго води у странпутицу у сукобе, истиче министар одбране.

“Једанаест година чекамо ЗСО. Не дјелује ми да је Аљбин Курти вољан да то учини, а волио бих да ме вријеме демантује и да Албанци покажу политичку зрелост и разумију да Срби морају да имају ЗСО на КиМ као минимум даљег опстанка на КиМ и рекао бих као предуслов за наставак даљег дијалога”, истакао је Вучевић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Е

03.11.2023 04:27

Никад нећете ни добити ЗСО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

03.11.2023 09:20

Недам Газиводе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

03.11.2023 09:50

Косово је продато кад икад

ОДГОВОРИТЕ