“Srbija nikada neće priznati nezavisnost tzv. Kosova”

"Izbori u Srbiji nisu raspisani kako neki tvrde zbog KiM, već zbog provjere legitimiteta vladajuće većine i zbog zahtjeva opozciije da se ide prevremeno na birališta", kaže ministar odbrane Srbije Miloš Vučević u emisiji MAT BN TV.

Srbija 02.11.2023 | 21:45
“Srbija nikada neće priznati nezavisnost tzv. Kosova”

“Ovo nije nikakva krađa vremena zbog KiM ili sto puta reciklirana priča da će Vučić nešto potisati, predati, izdati, čim prođu ovi izbori, to smo slušali nebrojeno puta”, kaže Vučević i dodaje:

“Neće biti predaje KiM, Srbija nikada neće priznati nezavisnost takozvanog Kosova. I dokle god Srbija ne prizna to što oni vide kao nezavisno Kosovo oni ne mogu da budu nezavisni i to svi u svijetu znaju. Mogu da ih priznaju najveći i najjači, ali nema nezavisnosti dok Srbija to ne kaže, a Srbija dok je ove politike to neće nikada reći. Istovremeno, čuvaćemo mir jer je to nacionalni i državni interes i interes svih građana Srbije”.

Srbija će ostati uporna za pregovaračkim stolom jer sve drugo vodi u stranputicu u sukobe, ističe ministar odbrane.

“Jedanaest godina čekamo ZSO. Ne djeluje mi da je Aljbin Kurti voljan da to učini, a volio bih da me vrijeme demantuje i da Albanci pokažu političku zrelost i razumiju da Srbi moraju da imaju ZSO na KiM kao minimum daljeg opstanka na KiM i rekao bih kao preduslov za nastavak daljeg dijaloga”, istakao je Vučević.

(BN) Foto: BN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

E

03.11.2023 04:27

Nikad nećete ni dobiti ZSO

ODGOVORITE
Name

Србо

03.11.2023 09:20

Недам Газиводе.

ODGOVORITE
Name

Xx

03.11.2023 09:50

Kosovo je prodato kad ikad

ODGOVORITE