Нова банка обиљежила Свјетски дан штедње

Свако чување материјалних добара или новца представља штедњу. О томе су представници Нове банке, поводом Свјетског дана штедње, разговарали са дјецом широм Босне и Херцеговине.

Република Српска 01.11.2023 | 14:07
Нова банка обиљежила Свјетски дан штедње

Преко 400 малишана имало је прилику упознати се са радом Банке, те на забаван начин учити о штедњи, која је основа за дугорочну финансијску стабилност. Позитивне навике најбоље се развијају у дјетинству, те је Банка угостила ниже разреде основних школа из Бање Луке, Бијељине, Брчког, Фоче, Источног Сарајева, Мостара, Мркоњић Града, Приједора, Сарајева, Требиња, Тузле и Зворника, те средњошколци из Добоја.

Кроз едукативне радионице, дјеца су учила како се новац користи на рационалан начин и да буду свјесни његове вриједности кроз вријеме. Који су то разлози за штедњу, како одвајати новац за штедњу, какве врсте штедње постоје, те многи корисни савјети о штедњи биле су основне теме за разговор из којег су сви могли да извуку корисне поуке.

Поред тога што је штедња вјештина која се учи и унапређује, она са Новом банком има и своју хуману страну, што је показала и актуелна кампања „Краљевска штедња“, којом се промовише класична орочена штедња. Током кампање, Банка ће од сваког уговора који потпише са корисницима штедње донирати 1 КМ.

„Средства прикупљена током трајања кампање равноправно ће се распоредити Удружењу родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" из Бање Луке и Удружењу „Срце за дјецу обољелу од рака“ из Сарајева. Ови мали суперхероји велика су инспирација и разлог зашто смо покренули ову хуманитарну активност, која има за циљ побољшање услова њиховог боравка у родитељским кућама. Желимо да допринесемо њиховом квалитетнијем животу, а дјечији осмех је на врху листе наших приоритета“, саопштио је Стефан Пајић, руководилац корпоративних комуникација и маркетинга Нове банке.

(ПР) Фото: ПР