Nova banka obilježila Svjetski dan štednje

Svako čuvanje materijalnih dobara ili novca predstavlja štednju. O tome su predstavnici Nove banke, povodom Svjetskog dana štednje, razgovarali sa djecom širom Bosne i Hercegovine.

Republika Srpska 01.11.2023 | 14:07
Nova banka obilježila Svjetski dan štednje

Preko 400 mališana imalo je priliku upoznati se sa radom Banke, te na zabavan način učiti o štednji, koja je osnova za dugoročnu finansijsku stabilnost. Pozitivne navike najbolje se razvijaju u djetinstvu, te je Banka ugostila niže razrede osnovnih škola iz Banje Luke, Bijeljine, Brčkog, Foče, Istočnog Sarajeva, Mostara, Mrkonjić Grada, Prijedora, Sarajeva, Trebinja, Tuzle i Zvornika, te srednjoškolci iz Doboja.

Kroz edukativne radionice, djeca su učila kako se novac koristi na racionalan način i da budu svjesni njegove vrijednosti kroz vrijeme. Koji su to razlozi za štednju, kako odvajati novac za štednju, kakve vrste štednje postoje, te mnogi korisni savjeti o štednji bile su osnovne teme za razgovor iz kojeg su svi mogli da izvuku korisne pouke.

Pored toga što je štednja vještina koja se uči i unapređuje, ona sa Novom bankom ima i svoju humanu stranu, što je pokazala i aktuelna kampanja „Kraljevska štednja“, kojom se promoviše klasična oročena štednja. Tokom kampanje, Banka će od svakog ugovora koji potpiše sa korisnicima štednje donirati 1 KM.

„Sredstva prikupljena tokom trajanja kampanje ravnopravno će se rasporediti Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" iz Banje Luke i Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ iz Sarajeva. Ovi mali superheroji velika su inspiracija i razlog zašto smo pokrenuli ovu humanitarnu aktivnost, koja ima za cilj poboljšanje uslova njihovog boravka u roditeljskim kućama. Želimo da doprinesemo njihovom kvalitetnijem životu, a dječiji osmeh je na vrhu liste naših prioriteta“, saopštio je Stefan Pajić, rukovodilac korporativnih komunikacija i marketinga Nove banke.

(PR) Foto: PR