Предсједник Вучић расписао изборе за 17. децембар

Председник Србије Александар Вучић распустио је данас Скупштину Србије и расписао парламентарне изборе за 17. децембар. 

Србија 01.11.2023 | 10:40
Предсједник Вучић расписао изборе за 17. децембар

"Поштовани грађани Републике Србије. На основу члана 109, став 1. и 5. Устава Републике Србије и члана 21. став 1. Закона о председнику Републике. На образложени предлог Владе од 30. октобра 2023. године доносим указ о распуштању Народне скупштине Републике Србије", рекао је Вучић.

Председник је навео да расписује изборе за народне посланике за 17. децембар 2023. године.

Рокови за вршење изборних радњи почињу да теку од дана ступања на снагу ове одлуке, рекао је Вучић.

Ова одлука ступа на снагу даном објављивања у Службеном гласнику Републике Србије.

Вучић је указ о распусстању Скупштине и расписивању избора потписао у Председништву Србије.

"Под један, расписујем изборе за народне посланике за 17. децембар 2023. године. Под два, рокови за вршење изборних радњи почињу да теку од дана ступања на снагу ове одлуке. Под три, изборе за народне посланике спроводи Организација провођења избора на основу одредаба Закона о избору народних посланика. Под четири, ова одлука ступа на снагу даном објављивања у службеном гласнику Републике Србије. Поштовани грађани Републике Србије, желим вам срећне изборе". 

Вучић је пожелео грађанима срећне изборе наводећи да живимо у временима која су тешка за цео свет, у временима глобалних изазова ратова и сукоба.

"Живимо у времену у којем је неопходно да сви будемо уједињени у борби за очување виталних, националних и државних  интереса Србије. У времену у којем ћемо бити под бројним притисцима , како због нашег односа према КиМ, тако и због других регионалних и светских питања", рекао је он.

Додао је да је веома важно да Србија сачува мир и стабилност и унутрашњу кохезију и покаже сву демократичност, додајући да је ова кампања прилика да се на цивилизован начин представе грађанима различите идеје, програми, политике које треба да се такмиче, али које никада не смеју угрозити виталне интересе Србије.

"Желим свим учесницима у предстојећој кампањи добар резултат у представљању својих идеја и политичких циљева. Желим им да све то чине на демократски и цивилизован начин, а за грађане Србије је важно да најбољи победе, да најбољи програми и најбоље идеје победе", рекао је Вучић.

Председник је исказао уверење да ће се овим изборима учврстити демократија у Србији и истовремено обезбедити сигуран пут у будућност нашој деци и нашој земљи. 

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Само питам

01.11.2023 15:37

Колико ми из дијаспоре имамо посланика у скупштини? Хрвати из БиХ, имају и бирај 3 своја посланика у Хрватској, колико ми из Републике Српске имамо у Србији? Ах да, нама је забрањено гласање за изборе у Србији, толико како се браћа поштују и воле, више Срби у Хрватској имају посланика, него ми из милионске Српске Репбулике, ово је по мени срамота и није у реду да ми немамо права гласа за изборе у Србији као Хрвати за Хрватску, хоћемо ли дочекати икад правду, а не да будемо слијепо цријево, да се и нас нешто пита,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

01.11.2023 16:11

Срећно Народу Србије. И Вама ПРЕДСИЈЕДНИЧЕ. Ви сте до сада, најјачи лидер Срба. Србин из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса

01.11.2023 18:19

Надам се да це будуци премијер владе Србије бити унуце од Равногорског официра.

ОДГОВОРИТЕ