Убијени у Сарајеву био повезан са Равом Маџидом

Шведски медији су као ударну пренијели вијест о убиству шведског држављанина Хариса Остердала (30), који је данас ликвидиран у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 31.10.2023 | 22:20
Убијени у Сарајеву био повезан са Равом Маџидом

Како преноси Дагенс Нyхетер, убијени шведски држављанин био је повезан са злогласним Равом Маџидом, познатијим као Курдска Лисица, који се налазио на челу мреже Фокстрот.

Како су раније пренијели медији, сматра се да је за најновији талас напада у Шведској управо одговорна криминална мрежа Фокстрот на чијем челу је ирачки Курд Рава Маџид (37) који је одрастао у Упсали, а тренутно се налази у Турској.

Унутрашњи раскол у мрежи Фокстрота покренуо је крваву спиралу освете. На једној страни сукоба је злогласни вођа Маџид који је такође познат као Курдска Лисица, а са друге стране његов доскорашњи најближи сарадник Исмаил Абдо звани Јагода.

У протеклих неколико недеља убијено је 12 особа. Неколико злочина догодило се у Маџидовом бившем родном граду Упсали. Извори кажу Афтонбладету да рођаци оба мушкарца сада беже из Шведске.

Верује се да су и Маџид (36) и Абдо (33) у Турској. Према "Афтонбладетовим" информацијама тамо су отишли и многи њихови рођаци.

Спирала насиља почела је када је мајка Исмаила Абдоа убијена у округу Упсала у Гренбију. Вјерује се да је убиство наручио Маџид.

„Нећемо стати док Лисица не буде мртва или ухваћена“, рекао је за шведски "Експренсен" извор близак Абдоу. Шведаки СВТ преноси да су томе претходила два убиства у Истанбулу у Турској.

Али, претпоставља се овај сукоб датира од једног пријашњег случаја. Наиме, шведскм подземљем колају гласине да је Маџид осумњичен да је учествовао у двострукој игри у којој је украо наркотике од Абдоа.

Иначе, занимљива коинциденција јесте да је прије четири дана у Београду, по захтјеву Краљевине Шведске, ухапшен шведски држављанин В. М. (1986), који је такође члан злогласне групе "Фокстрот“.

Наводно, како су пренијели медији, ухапшени Швеђанин у Београду је био главна карика у нарколанцу. Његов задатак је био да спаја дилере из Србије и Црне Горе са "колегама" из Скандинавије, односно са чланивома свог клана који су даље растурали наркотике.

(Независне) Фото:Аваз

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Прашкасти

31.10.2023 22:57

БизМисмени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

31.10.2023 23:18

Јој јој ста раде ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сада

01.11.2023 05:26

Оптузити.... Због Фердинанда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пресс

01.11.2023 08:04

"Шведски медији су као ударну пренијели вијест о убиству шведског држављанина Хариса Остердала"-хммм-нису. Нико и не спомиње ово

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абдула

01.11.2023 18:50

Имам пријатеље у Сведској / Халмстад и они ми казу нигде Сведјани ово не спомињу нити пису

Name

Плавуса

01.11.2023 10:17

Нисам знала да је Сведска исламска, муслиманска дрзава.

ОДГОВОРИТЕ