Усвојена резолуција: Позив ЕУ да отвори преговоре са БиХ

Представнички дом Парламента Босне и Херцеговине је на данашњој сједници усвојио резолуцију о потреби доношења одлуке о отварању преговора Босне и Херцеговине и Европске уније о приступању ЕУ.

Босна и Херцеговина 31.10.2023 | 15:33
Усвојена резолуција: Позив ЕУ да отвори преговоре са БиХ

Резолуција је усвојена дан уочи посјете предсједнице Европске комисије Урсуле вон дер Леyен Босни и Херцеговини. У Унији постоје они који сматрају да би ЕУ требала започети преговоре са Босном и Херцеговином.

Међу онима је који су таквог мишљења је аустријска министрица за ЕУ и устав Каролине Едтстадлер. Украјина и Молдавија се такође спомињу као државе с којима би преговори могли почети.

Резолуцију су предложили чланови колегија Представничког дома Парламента Босне и Херцеговине - предсједавајући Маринко Чавара (ХДЗ) и његови замјеници Денис Звиздић (НиП) и Небојша Радмановић (СНСД). За усвајање резолуције је гласало 36 парламентараца, два су била суздржана, док нико био против.

Посланик опозиционог СДС-а Младен Босић, као и остали опозициони посланици сумњају да поједини у власти заиста мисле оно што је садржано у поменутој резолуцији.

Према његовим ријечима, једно причају у Бриселу, а друго у Босни и Херцеговини.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Крадја

31.10.2023 16:41

Наумили људи, да висе не краду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

31.10.2023 16:53

Од те прице нема ниста па ко да се одрекне приватне дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расуло

31.10.2023 18:02

ЕУ је вец зазивјела у цијелој БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама

31.10.2023 20:54

Корумпирани никад неце у Европууу нити Европске законе побогу до врата у прљавом капиталуу знају да би брзо они у затворе и одузимањее прљавиг капитала њиховог родбине кумова подобних итд итд !

ОДГОВОРИТЕ