Usvojena rezolucija: Poziv EU da otvori pregovore sa BiH

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici usvojio rezoluciju o potrebi donošenja odluke o otvaranju pregovora Bosne i Hercegovine i Evropske unije o pristupanju EU.

Bosna i Hercegovina 31.10.2023 | 15:33
Usvojena rezolucija: Poziv EU da otvori pregovore sa BiH

Rezolucija je usvojena dan uoči posjete predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen Bosni i Hercegovini. U Uniji postoje oni koji smatraju da bi EU trebala započeti pregovore sa Bosnom i Hercegovinom.

Među onima je koji su takvog mišljenja je austrijska ministrica za EU i ustav Karoline Edtstadler. Ukrajina i Moldavija se takođe spominju kao države s kojima bi pregovori mogli početi.

Rezoluciju su predložili članovi kolegija Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine - predsjedavajući Marinko Čavara (HDZ) i njegovi zamjenici Denis Zvizdić (NiP) i Nebojša Radmanović (SNSD). Za usvajanje rezolucije je glasalo 36 parlamentaraca, dva su bila suzdržana, dok niko bio protiv.

Poslanik opozicionog SDS-a Mladen Bosić, kao i ostali opozicioni poslanici sumnjaju da pojedini u vlasti zaista misle ono što je sadržano u pomenutoj rezoluciji.

Prema njegovim riječima, jedno pričaju u Briselu, a drugo u Bosni i Hercegovini.

(Klix)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kradja

31.10.2023 16:41

Naumili ljudi, da vise ne kradu!

ODGOVORITE
Name

borac

31.10.2023 16:53

Od te price nema nista pa ko da se odrekne privatne drzave.

ODGOVORITE
Name

Rasulo

31.10.2023 18:02

EU je vec zazivjela u cijeloj BiH.

ODGOVORITE
Name

Ama

31.10.2023 20:54

Korumpirani nikad nece u Evropuuu niti Evropske zakone pobogu do vrata u prljavom kapitaluu znaju da bi brzo oni u zatvore i oduzimanjee prljavig kapitala njihovog rodbine kumova podobnih itd itd !

ODGOVORITE