Акција "Код": Ухапшени због крађе у Аустрији

Три лица лишена су слободе у оквиру међународне оперативне акције кодног назива "Код" која је усмјерена на процесуирање извршилаца кривичних дјела тешка крађа на подручју Аустрије, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Република Српска 31.10.2023 | 12:10
Акција "Код": Ухапшени због крађе у Аустрији


Ову акцију реализује Управа криминалистичке полиције МУП-а Српске, под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, а у сарадњи са полицијским управама Источно Сарајево, Бијељина и Зворник.

"У овим активностима извршени су претреси на осам локација, а слободе су лишена три лица. Предмети истраге су лица В.Ј., Б.К., С.М., С.Н. и Г.С., а претреси су извршени на локацијама које користе ова лица", наведено је у саопштењу.

Из МУП-а су истакли да су приликом претреса пронађени оружје, муниција, скупоцјени сатови, као и други предмети који се доводе у везу са кривичним дјелима која им се стављају на терет. 

Након завршених активности, лица С.М., С.Н. и Г.С. ће уз извјешај о почињеним кривичним дјелима тешка крађа и недозвољена производња и промет орузја или експлозивних материја бити спроведена у Окружно јавно тужилаштво и предата у надлежност поступајућег тужиоца, док је за лицима В.Ј. и Б.К. расписана потјерница, наведено је у саопштењу.

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Само

31.10.2023 12:24

Визе увест за блиски исток

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари шанери

31.10.2023 16:25

Ово су неки лопови старог кова, који се нису снашли овдје у овом лудом времену. Чуј у ово доба ишли на шану у Аустрију. Ко то још ради? Ишли тамо, а овдје Мека за лопове.

Name

+

31.10.2023 12:25

Да је било фабрика, можда би и ови људи у њима крух зарађивали. Све послије рата покрала и уништила Власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјесно....

31.10.2023 12:28

у свјету се толика маовна зла убиства и силовања десаваја тренутно а оци затворене и ником ниста....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццц

31.10.2023 13:43

Види се да је то орузје јос остало из рата,зардјало,само вам је битно да надјете било ста и људима накаците

ОДГОВОРИТЕ