Akcija "Kod": Uhapšeni zbog krađe u Austriji

Tri lica lišena su slobode u okviru međunarodne operativne akcije kodnog naziva "Кod" koja je usmjerena na procesuiranje izvršilaca krivičnih djela teška krađa na području Austrije, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Republika Srpska 31.10.2023 | 12:10
Akcija "Kod": Uhapšeni zbog krađe u Austriji


Ovu akciju realizuje Uprava kriminalističke policije MUP-a Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a u saradnji sa policijskim upravama Istočno Sarajevo, Bijeljina i Zvornik.

"U ovim aktivnostima izvršeni su pretresi na osam lokacija, a slobode su lišena tri lica. Predmeti istrage su lica V.J., B.К., S.M., S.N. i G.S., a pretresi su izvršeni na lokacijama koje koriste ova lica", navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a su istakli da su prilikom pretresa pronađeni oružje, municija, skupocjeni satovi, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret. 

Nakon završenih aktivnosti, lica S.M., S.N. i G.S. će uz izvješaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oruzja ili eksplozivnih materija biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo i predata u nadležnost postupajućeg tužioca, dok je za licima V.J. i B.К. raspisana potjernica, navedeno je u saopštenju.

(Srna) Foto: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Samo

31.10.2023 12:24

Vize uvest za bliski istok

ODGOVORITE
Name

Стари шанери

31.10.2023 16:25

Ово су неки лопови старог кова, који се нису снашли овдје у овом лудом времену. Чуј у ово доба ишли на шану у Аустрију. Ко то још ради? Ишли тамо, а овдје Мека за лопове.

Name

+

31.10.2023 12:25

Da je bilo fabrika, možda bi i ovi ljudi u njima kruh zarađivali. Sve poslije rata pokrala i uništila Vlast.

ODGOVORITE
Name

smjesno....

31.10.2023 12:28

u svjetu se tolika maovna zla ubistva i silovanja desavaja trenutno a oci zatvorene i nikom nista....

ODGOVORITE
Name

Ccc

31.10.2023 13:43

Vidi se da je to oruzje jos ostalo iz rata,zardjalo,samo vam je bitno da nadjete bilo sta i ljudima nakacite

ODGOVORITE