Киша и пљускови данас, упозорење на олујни вјетар

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекују јача киша и пљускови са грмљавином и јаким вјетром, а уз ријеку Саву имаће и олујне ударе.

Босна и Херцеговина 31.10.2023 | 09:01
Киша и пљускови данас, упозорење на олујни вјетар

Послије подне и увече падавине ће постепено престати и вјетар ослабити, па се очекује и дјелимично разведравање, али и пад температуре. Током ноћи на сјеверу падаће пролазна, слаба киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха у већини предјела биће од 17 до 24, у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових, а увече од седам на западу до 15 степени Целзијусових на југу и сјевероистоку.

Дуваће јак до олујни јужни вјетар који ће касније скренути на сјеверне смјерове. Вјетар ће поподне и увече слабити.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме, локални пљускови регистровани су на подручју Херцеговине, Крајине и на југозападу.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница четири, Рудо шест, Вишеграду седам, Билећа и Чемерно 11, Гацко и Соколац 12, Хан Пијесак и Калиновик 13, Бијељина 14, Кнежево, Мраковица и Мостар 16, Сребреница, Дринић и Дрвар 17, Мркоњић Град и Сарајево 18, Требиње, Шипово и Зеница 19, Приједор и Рибник 20, Нови Град и Бихаћ 21, Бањалука, Добој, Тузла и Неум 22 степена Целзијусова.

Упозорење на олујни вјетар издато је данас за Републику Српску и Федерацију БиХ, гдје се очекују удари и до 80 километара на час.

У првом дијелу дана биће вјетровито уз јак до олујни ветар у свим предјелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Удари вјетра биће од 50 на сјевероистоку до 80 километара на час на западу, а на планинама понегдје и више од 90 километара на час.

Ујутру и пријеподне прво на западу, а током дана и у осталим предјелима очекују се пролазно јачи пљускови са грмљавином и олујним вјетром, који ће затим почети да слаби.

Из Федералног хидрометеоролошког завода указали су на могуће мање сметње у активностима на отвореном усљед крхотина које носи вјетар, као и повреде, те да су могући прекиди у снабдијевању електричном енергијом.

(Срна) Фото: Илустрација/ПА Арцхиве/ПА Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар