Kiša i pljuskovi danas, upozorenje na olujni vjetar

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuju jača kiša i pljuskovi sa grmljavinom i jakim vjetrom, a uz rijeku Savu imaće i olujne udare.

Bosna i Hercegovina 31.10.2023 | 09:01
Kiša i pljuskovi danas, upozorenje na olujni vjetar

Poslije podne i uveče padavine će postepeno prestati i vjetar oslabiti, pa se očekuje i djelimično razvedravanje, ali i pad temperature. Tokom noći na sjeveru padaće prolazna, slaba kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha u većini predjela biće od 17 do 24, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih, a uveče od sedam na zapadu do 15 stepeni Celzijusovih na jugu i sjeveroistoku.

Duvaće jak do olujni južni vjetar koji će kasnije skrenuti na sjeverne smjerove. Vjetar će popodne i uveče slabiti.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, lokalni pljuskovi registrovani su na području Hercegovine, Кrajine i na jugozapadu.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica četiri, Rudo šest, Višegradu sedam, Bileća i Čemerno 11, Gacko i Sokolac 12, Han Pijesak i Кalinovik 13, Bijeljina 14, Кneževo, Mrakovica i Mostar 16, Srebrenica, Drinić i Drvar 17, Mrkonjić Grad i Sarajevo 18, Trebinje, Šipovo i Zenica 19, Prijedor i Ribnik 20, Novi Grad i Bihać 21, Banjaluka, Doboj, Tuzla i Neum 22 stepena Celzijusova.

Upozorenje na olujni vjetar izdato je danas za Republiku Srpsku i Federaciju BiH, gdje se očekuju udari i do 80 kilometara na čas.

U prvom dijelu dana biće vjetrovito uz jak do olujni vetar u svim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Udari vjetra biće od 50 na sjeveroistoku do 80 kilometara na čas na zapadu, a na planinama ponegdje i više od 90 kilometara na čas.

Ujutru i prijepodne prvo na zapadu, a tokom dana i u ostalim predjelima očekuju se prolazno jači pljuskovi sa grmljavinom i olujnim vjetrom, koji će zatim početi da slabi.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda ukazali su na moguće manje smetnje u aktivnostima na otvorenom usljed krhotina koje nosi vjetar, kao i povrede, te da su mogući prekidi u snabdijevanju električnom energijom.

(Srna) Foto: Ilustracija/PA Archive/PA Images

Komentari / 0

Ostavite komentar