Посланици данас о финансирању мед. комплекса у БЛ

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ одржаће данас сједницу у Сарајеву, на којој би требало да буде дата сагласност за ратификацију Уговора о финансирању медицинског комплекса у Бањалуци.

Босна и Херцеговина 31.10.2023 | 07:53
Посланици данас о финансирању мед. комплекса у БЛ

Уговор о финансирању медицинског комплекса у Бањалуци, који је потписан између БиХ односно Републике Српске и Европске инвестиционе банке, био је и на дневном реду хитне сједнице овог дома, која је била планирана за 10. октобар, али је одгођена.

Шеф клуба посланика СНСД-а Сања Вулић тада је појаснила да посланици овог клуба нису пристали на уцјене коалиционих партнера из Федерације БиХ /ФБиХ/ који су се противили давању сагласности.

Комисија за спољне послове дала је мишљене да су испуњени сви услови за давање сагласности.

Дневним редом је планирано и давање сагласности за ратификацију Споразума о признавању стручних квалификација доктора медицине, доктора денталне медицине и архитеката у контексту Централноевропског споразума о слободној трговини, као и за ратификацију Споразума о признавању високошколских квалификација на западном Балкану.

Осим давања сагласности, на сједници би требало да буду размотрени и извјештаји о финансијској ревизији инстититуција БиХ за прошлу годину.

Извјештаје о ревизији у 73 иституције сачинила је Канцеларија за ревизију институција БиХ.

Пред посланицима ће се наћи и извјештај о финансијској ревизији извршења буџета институција БиХ за 2022. годину, у којем је наведено да је БиХ остварила добар економски раст и да је спољнотрговинска размјена БиХ у прошлој години износила 57,3 милијарде КМ, што је повећање за 11,8 милијарди у односу на годину раније.

На дневном реду, који је објављен на званичној страници Параламентарне скупштине БиХ, је и извјештај о раду Канцеларије за разматрање жалби БиХ за 2022. годину, према којем је Канцеларија прошле године примила 3.316 жалби, као и извјештај о раду Правобранилаштва БиХ за прошлу годину.

Пред посланицима ће се наћи и информација о стању у области миграција у БиХ за првих шест мјесеци ове године у којој је наведено да је Гранична полиција БиХ евидентирала 4.567 лица у незаконитом преласку или покушају преласка границе, што је у односу на исти период лани повећање за 65 одсто.

Служба за послове са старнцима у првом полугодишту је евидентирала 12.931 незаконитог мигранта. Овим подацима обухваћена су лица након незаконитог уласка у БиХ, као и лица која су након истека виза или боравишних дозвола остала у БиХ.

На дневном реду је и Годишњи ревизорски извјештај о главним налазима и препорукама за 2022. годину, чији је подносилац Канцеларија за ревизију институција БиХ. 

(Срна) Фото: ПС БиХ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Мицко

31.10.2023 08:22

Ста они имају да расправљају,па не дају они из свог дзепа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.10.2023 09:53

У случају да РС не може да врати кредит онда враћа БиХ. Нормално да ће их уцјењивати.

Name

Јаско

31.10.2023 09:54

Не могу добити кредита као ентитет јер ентитети не могу бити гаранти посто су ниже административне јединице у БиХ. Мора бити потпис испред дрзаве Босне и Херцеговине.

Name

саса

31.10.2023 10:10

Чуј ти смо ову кобилу ,,нисмо пристали на уцијене" а шеф јој, тј бог у коалицији са истим тим уцијењивачима ? ! Па људи драги стварно ми није јасно у шта вам живот прође???

Name

Ре

31.10.2023 10:19

Даје Додик јебо те он

Name

Савоо

31.10.2023 11:24

Мозе када су избрисали сераницев потпис. Министар корона набавке је под санкцијама. Ето влади црти јос новца за клизецу гаразу.

Name

Игор

31.10.2023 09:53

Шеф клуба посланика снсд Сања Вулић. И тако ће нам и бити ... јер је то једна паметна, образована .... Па ово је хорор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.10.2023 12:13

Миле, Радован, Жељка, Сања, Денис, Сташа, Ненад, Ђајић... Каква селекција кадрова за блиставу будућност народа.

Name

бенито

31.10.2023 11:31

Ово је врхунац лицемјерја! Као граданин БХ који зиви у Федерацији засто бих ја финансирао несто у РС која пропагира политику отцјепљења, непрестано ствара тензије, фаворизује национализам и цетниство као његов еклатантни облик и ствара осјецај недигурности! Не прихвата ме као Босанца и негира мој идентитет! Ето дсјте ми један рационалан разлог засто хи бих била гсрснт било какве инвестиције у РС?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бенито

31.10.2023 12:03

Од када си ти Босанац. Овдје живе Срби, Хрват и Муслимани /православне и католичке испивијести/. Одавно. Све познато по попису 1.961 године. Докле ћете се мијењати, и правити хаос. Сваки попис ви сте неко други. А коријени ?????

ОДГОВОРИТЕ