Моззарт уз младе одбојкашке наде

У бројним градовима широм БиХ игра се квалитетна одбојка. Из многих тимова потекла су успјешна имена овог спорта, а из наше земље долази и одбојкашица Тијана Бошковић која је проглашена најбољом на свијету.

Република Српска 30.10.2023 | 19:44
Моззарт уз младе одбојкашке наде

Њеним стопама би могле младе талентоване одбојкашице из бројних клубова, а међу њима су и чланице ОК Дервента и ЖОК Искра Бугојно. Подршку младим надама ових тимова пружила је компанија Моззарт. 

„Желио бих да се захвалим компанији Моззарат на веома значајној донацији у виду опреме која је врхунског квалитета. Донација нам много значи у смислу подршке у раду клуба, а у Моззарту су препознали колики значај одбојка има у развоју дјевојчица“,  каже Драган Алексић, предсједник УО ОК Дервента. 

За 24 године рада, овај клуб је нанизао бројне успјехе, а највећи су освајање титуле првакиња Републике Српске и учешће у Премијер лиги БиХ. Из њихових редова потекле су успјешне одбојкашице Маја Пуљизовић, Јелена Босић, Рада Аџић, Јелена Нинковић, Анђелка Радишковић, Душка Кењало…

Одбојкашице Дервенте тренутно су друге на табели Друге лиге Републике Српске са истим бројем бодова као и првопласиране. План им је да се врате у Прву лигу Републике Српске, због чега су поново ангажовали тренера Драгана Моћића са којим су оствариле највеће успјехе. 

На истом путу спортског успеха је и ЖОК Искра Бугојно чије се чланице већ 12 година активно такмиче и нижу успјехе.

„Захвални смо компанији Моззарт на новој опреми коју су нам поклонили. Ова донација нам даје морал да још више тренирамо и постижемо још боље резултате“ поручује Есад Беговић из ЖОК Искра Бугојно. 

У највеће успјехе убрајају освајање првог мјеста на турниру у Доњем Вакуфу 2014. године и друго мјесто на такмичењу у Горњем Вакуфу четири године касније. Њихова јуниорска екипа окитила се првим мјестом на такмичењу поводом Дана општине Бугојно 2021. године. 

Тренутно се са селекцијама пионирке, кадеткиње и јуниорке такмиче у Кантоналној лиги. Сваке године се пласирају у прве четири екипе, а учествују и у доигравању за прво мјесто. С обзиром на то да из дана у дан имају све више чланица, уз праву подршку, надају се још бољим резултатима. 

(ПР)