Mozzart uz mlade odbojkaške nade

U brojnim gradovima širom BiH igra se kvalitetna odbojka. Iz mnogih timova potekla su uspješna imena ovog sporta, a iz naše zemlje dolazi i odbojkašica Tijana Bošković koja je proglašena najboljom na svijetu.

Republika Srpska 30.10.2023 | 19:44
Mozzart uz mlade odbojkaške nade

Njenim stopama bi mogle mlade talentovane odbojkašice iz brojnih klubova, a među njima su i članice OK Derventa i ŽOK Iskra Bugojno. Podršku mladim nadama ovih timova pružila je kompanija Mozzart. 

„Želio bih da se zahvalim kompaniji Mozzarat na veoma značajnoj donaciji u vidu opreme koja je vrhunskog kvaliteta. Donacija nam mnogo znači u smislu podrške u radu kluba, a u Mozzartu su prepoznali koliki značaj odbojka ima u razvoju djevojčica“,  kaže Dragan Aleksić, predsjednik UO OK Derventa. 

Za 24 godine rada, ovaj klub je nanizao brojne uspjehe, a najveći su osvajanje titule prvakinja Republike Srpske i učešće u Premijer ligi BiH. Iz njihovih redova potekle su uspješne odbojkašice Maja Puljizović, Jelena Bosić, Rada Adžić, Jelena Ninković, Anđelka Radišković, Duška Kenjalo…

Odbojkašice Dervente trenutno su druge na tabeli Druge lige Republike Srpske sa istim brojem bodova kao i prvoplasirane. Plan im je da se vrate u Prvu ligu Republike Srpske, zbog čega su ponovo angažovali trenera Dragana Moćića sa kojim su ostvarile najveće uspjehe. 

Na istom putu sportskog uspeha je i ŽOK Iskra Bugojno čije se članice već 12 godina aktivno takmiče i nižu uspjehe.

„Zahvalni smo kompaniji Mozzart na novoj opremi koju su nam poklonili. Ova donacija nam daje moral da još više treniramo i postižemo još bolje rezultate“ poručuje Esad Begović iz ŽOK Iskra Bugojno. 

U najveće uspjehe ubrajaju osvajanje prvog mjesta na turniru u Donjem Vakufu 2014. godine i drugo mjesto na takmičenju u Gornjem Vakufu četiri godine kasnije. Njihova juniorska ekipa okitila se prvim mjestom na takmičenju povodom Dana opštine Bugojno 2021. godine. 

Trenutno se sa selekcijama pionirke, kadetkinje i juniorke takmiče u Kantonalnoj ligi. Svake godine se plasiraju u prve četiri ekipe, a učestvuju i u doigravanju za prvo mjesto. S obzirom na to da iz dana u dan imaju sve više članica, uz pravu podršku, nadaju se još boljim rezultatima. 

(PR)