У Бијељини одржана прва "Тракторијада"

Тракторијада у Бијељини је одржана и одзив је био не тако велики према очекивањима организатора, јер су пољопривредници разочарани у производњу ове године. Ипак, коњички спорт је показао више ентузијазма а у њему су учествовали бројни љубитељи И узгајивачи ових животиња.

Република Српска 29.10.2023 | 17:19
У Бијељини одржана прва "Тракторијада"

”Без јаког села нема ни јаког града”, мото је којим је овогодишња тракторијада организована на хиподрому у Бијељини. Надвлачење трактора је било у 7 категорија, коњичке трке су оганизоване у 3 категорије.  

Жељко Деспотовић, из “Клуба Вранац” из Батковића заљубљеник је у узгањање коња јос одавно.
Каже да се коњи просто воле јер су веома племените И умиљате животиње које осјете ко их воли.

Мирослав Чотрић, учесник на тракторијади из Лознице дошао је на овогодисњу тракторијаду са моделом трактора ИМТ 555, који је био некада понос у производњи трактора, којег је наслиједио од дједа.

Као некад коњи поново јуре семберском равницом, звукови копита по земљи одзвањају свјежим ливадама одморним послије јутарње росе док граја дјеце и младог свијета одвлачи пажњу јер даје наду у опстанак овог спорта којем је прије само пар година пријетило потпуно изумирање на овом простору.

Борко Симић, организаотр тракторијаде изјавио је да је коњички спорт иде узлазном путањом, те да је све више младих људи заинтересовано за овај спорт.

Свака трка има по 10 учесника а у трци града Бијељина учествовала су 4 грла. Миодраг Станишић, организатор и учесник на тракторијади у Бијељини се надовезао и рекао како су дјеца и малди ове године узраста до 15 година изразила жељу да учествују и присуствују овој манифестацији.

Управо овакве манифестације дају кисеоник у ужурбаном свијету пуном бетона, наду у боље сутра, те враћају селу оно мјесто које заслужује, боље мјесто за живот пољопривредника.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бијељина-селендра

29.10.2023 17:35

Џаба вам велики број становника кад су вам ово главне манифестације, а и градоначелник само спомиње борце и сељаке, грађани не постоје... Драги Бјељиниц, НЕ ИДЕ СЕ ТАКО У 21. ВИЈЕК!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

29.10.2023 19:44

Сиједи месо кад за ђеси ниси ако ти се не свиђа Бијељина немој долазити у њу

Name

Рајкард

30.10.2023 05:29

Каква је то тракторијада кад на уцесцу нема главног Баје са урсузом

Name

Расо

29.10.2023 21:16

Хахаха...па неце ваљда такмицење из математке...😂😂😂 Код нас у РС само се одрзавају ове културне манифестације...тракторијада, страпаријада, бирба бикова, врсијада...све мисаоне маниферстације😂😂😂

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јохн Деере

29.10.2023 22:42

Семберац сам и зао ми сто је данас тракторијада била 0 бодова. Понизење за Семберце. Организатор се није требао упустат у ово,нека се дрзи коња а тракторе нека заборави. Срамота....... 5 трактора из Семберије,дзаба је само срао,нек препусти нагодину организацију неком другом

ОДГОВОРИТЕ
Name

милена

30.10.2023 16:09

Блам бламова

ОДГОВОРИТЕ