U Bijeljini održana prva "Traktorijada"

Traktorijada u Bijeljini je održana i odziv je bio ne tako veliki prema očekivanjima organizatora, jer su poljoprivrednici razočarani u proizvodnju ove godine. Ipak, konjički sport je pokazao više entuzijazma a u njemu su učestvovali brojni ljubitelji I uzgajivači ovih životinja.

Republika Srpska 29.10.2023 | 17:19
U Bijeljini održana prva "Traktorijada"

”Bez jakog sela nema ni jakog grada”, moto je kojim je ovogodišnja traktorijada organizovana na hipodromu u Bijeljini. Nadvlačenje traktora je bilo u 7 kategorija, konjičke trke su oganizovane u 3 kategorije.  

Željko Despotović, iz “Kluba Vranac” iz Batkovića zaljubljenik je u uzganjanje konja jos odavno.
Kaže da se konji prosto vole jer su veoma plemenite I umiljate životinje koje osjete ko ih voli.

Miroslav Čotrić, učesnik na traktorijadi iz Loznice došao je na ovogodisnju traktorijadu sa modelom traktora IMT 555, koji je bio nekada ponos u proizvodnji traktora, kojeg je naslijedio od djeda.

Kao nekad konji ponovo jure semberskom ravnicom, zvukovi kopita po zemlji odzvanjaju svježim livadama odmornim poslije jutarnje rose dok graja djece i mladog svijeta odvlači pažnju jer daje nadu u opstanak ovog sporta kojem je prije samo par godina prijetilo potpuno izumiranje na ovom prostoru.

Borko Simić, organizaotr traktorijade izjavio je da je konjički sport ide uzlaznom putanjom, te da je sve više mladih ljudi zainteresovano za ovaj sport.

Svaka trka ima po 10 učesnika a u trci grada Bijeljina učestvovala su 4 grla. Miodrag Stanišić, organizator i učesnik na traktorijadi u Bijeljini se nadovezao i rekao kako su djeca i maldi ove godine uzrasta do 15 godina izrazila želju da učestvuju i prisustvuju ovoj manifestaciji.

Upravo ovakve manifestacije daju kiseonik u užurbanom svijetu punom betona, nadu u bolje sutra, te vraćaju selu ono mjesto koje zaslužuje, bolje mjesto za život poljoprivrednika.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Bijeljina-selendra

29.10.2023 17:35

Džaba vam veliki broj stanovnika kad su vam ovo glavne manifestacije, a i gradonačelnik samo spominje borce i seljake, građani ne postoje... Dragi Bjeljinic, NE IDE SE TAKO U 21. VIJEK!

ODGOVORITE
Name

Semberac

29.10.2023 19:44

Sijedi meso kad za đesi nisi ako ti se ne sviđa Bijeljina nemoj dolaziti u nju

Name

Rajkard

30.10.2023 05:29

Kakva je to traktorijada kad na ucescu nema glavnog Baje sa ursuzom

Name

Raso

29.10.2023 21:16

Hahaha...pa nece valjda takmicenje iz matematke...😂😂😂 Kod nas u RS samo se odrzavaju ove kulturne manifestacije...traktorijada, straparijada, birba bikova, vrsijada...sve misaone maniferstacije😂😂😂

ODGOVORITE
Name

John Deere

29.10.2023 22:42

Semberac sam i zao mi sto je danas traktorijada bila 0 bodova. Ponizenje za Semberce. Organizator se nije trebao upustat u ovo,neka se drzi konja a traktore neka zaboravi. Sramota....... 5 traktora iz Semberije,dzaba je samo srao,nek prepusti nagodinu organizaciju nekom drugom

ODGOVORITE
Name

milena

30.10.2023 16:09

Blam blamova

ODGOVORITE