Израел у новој фази рата, Хамас најавио ослобађање цивила

Министар одбране Јоав Галант истакао је да је Израел прешао у нову фазу рата и да ће се војна акција наставити док се не издају нове наредбе.

Свијет 28.10.2023 | 15:26
Израел у новој фази рата, Хамас најавио ослобађање цивила

Израелске одбрамбене снаге тврде да су минобацачи и противтенковске вођене ракете испаљене из Либана на војне положаје и израелске градове на граници, што је активрало сирене за узбуну.

Нема извештаја о повређенима.

ИДФ каже да одговара артиљеријским гранатирањем.

Палестински милитантни покрет Хамас је спреман да ослободи све цивилне таоце, али не и заробљене израелске војнике, за чије ослобађање очекује преговоре и међусобну размену заробљеника са Израелом, каже за РИА Новости један од лидера милитаната Муса Абу Марзук.

Марзук је појаснио да Хамас таоце дели у две категорије – једно су невини цивили који ће бити ослобођени и на њима нема кривице, а други су војници, односно за њихово ослобађање су потребни преговори и размена заробљеника.

Тврди да је Хамас заробио стотине војног особља.

Израел је 7. октобра био мета до тада незабележеног ракетног напада из појаса Газе у оквиру операције "Поплава Ал Акса" коју је најавило војно крило Хамаса.

Након тога, милитанти су ушли у гранична подручја на југу Израела, где су отворили ватру и на војску и на цивиле, а такође су узели таоце.

(Тањуг/РИА Новости) Фото: АА

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Србо

28.10.2023 16:16

Оде и хамас у вражју матер, мислио сам да ће се борити мало јаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

28.10.2023 16:36

Србо, слабо ти изгледа контас! Па Хамас је творевина Израела! Сад несто јасније?

Name

???

28.10.2023 16:33

Прво су сацекали да Израел побије хиљаде цивила у Гази, и сада када су на рацун Палестинских зивота сакупили сву пропаганду која има треба, сад су спремни да ослободе цивиле које су отели и тако поцели све ово... бас су дивни ови терористи, ја немам ријеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мо

28.10.2023 17:49

Овај окрутан цин израелске освете постао је терор недузних.

ОДГОВОРИТЕ