Умичевић пријети тужбама докторима због боловања

Више љекара породичне медицине у Дому здравља Бањалука добило је захтјев за надокнаду штете и опомену пред тужбу из Творнице обуће “Бема” због отварања боловања запосленим радницима, сазнаје ЦАПИТАЛ.

Република Српска 27.10.2023 | 19:22
Умичевић пријети тужбама докторима због боловања

Према тврдњама више љекара са којима смо разговарали и увидом у документацију коју су нам показали, управа “Беме”, на челу са Маринком Умичевићем, затражила је надокнаду материјалне штете “ради поврата новчаних примања из обавезног здравственог осигурања исплаћених без правног основа”.

Доктор Раде Дујаковић, један је од љекара породичне медицине који је добио захтјев за исплату 1.000 марака штете за тешко болесну пацијенткињу која је пар дана закаснила са дознаком комисији због инвазивног лијечења.

Он каже да је од Умичевића стигло и писмо у којем се наводи да он поткопава “Бему” те да се захтјева његов отказ.

“Ексклузивно право љекара је да оцијени здравствену способност радника и да утврди да ли му се отвора боловање. У конкретном случају, моја пацијенткиња је прошла веома тешке терапије, хемотерапије, радио терапије и хируршке захвате. Због инвазивног лијечења, она је пропустила доставити дознаку за неколико дана, што је комисија уважила и премостила.

Тих неколико дана спада на терет фирме, али Умичевић то неће да плати и кренуо је у лов на доктора који је прописао боловање“, рекао је др Дујаковић и додаје да би ово требало да рјешава административна служба Дома здравља, а не да се допушта да доктори, који ионако имају пуне руке посла са пацијентима и огромном папирологијом, буду жртве мобинга директора “Беме”.

Доктор објашњава да је након пола године продужавања боловања мјесец за мјесец које иде на терет послодавца, пацијенткиња због које се нашао на мети „Беме“, пребачена на терет Фонда здравственог осигурања РС. Каже да је све што се тицало њене документације урадио на вријеме, али да је због тешког здравственог стања, пацијенткиња пропустила да документацију преузме и преда на вријеме.

„Ломе кола“ на тешко обољелим пацијентима
У дописима које је “Бема” послала, њему, али и другим љекарима Дома здравља у Бањалуци и које смо имали прилике да видимо, наводи се да се приликом контроле одобрења привремене неспособности за рад осигураника утврдило да су постојале неправилности код отварања боловања, а које су ишле на штету послодавца.

Друга докторка која је такође добила опомену пред тужбу, али није жељела да јој спомињемо име каже да је њена пацијенткиња била на болничком лијечењу и то у веома тешком стању, а да се сад суочава са огромним притиском успостављања праксе која ће приватницима дозвољавати да од њих наплаћују одлазак на боловања радницима. Она тврди да је њена пацијенткиња једва преживјела тешку болест, али да то послодавца не занима и да гледа гдје ће то да наплати.

Директор “Беме” Маринко Умичевић каже да њега не занима шта доктори кажу зато што, како тврди, све лажу.

“Ако мисле да нисам у праву, нека ангажују адвоката, као што сам ја и нека ме туже. Нека погледају шта закон каже и како прописују боловање. Срамота је да љекари не знају да отворе боловање, да су им дознаке неисправне, погрешно уписане. Имам социјалног радника који то прати, гања и води, који ради на тим питањима“, рекао је Умичевић за ЦАПИТАЛ.

Каже да је концепт породичне медицине катастрофалан и наметнут великим предузећима којима треба медицина рада, да имају свог љекара, умјесто што данима ходају, обилазе и траже коме ће отићи.

“Никада није био проблем да радници “Беме” оду љекару, на преглед, али поједини доктори су се отели и раде на своју руку. Ми смо онда дали све адвокату и нека он ради. “Бема” има раднике из шест општина и ми немамо уопште увида у њихова боловања. Све могу да уважим, али мућкање не могу“, каже Умићевић и додаје да љекари нису уписивали добре шифре за боловања а да је то све пало на терет “Беме”, што он не може да допусти.

У Дому здравља Бањалуке потврђују да им је управа Творнице обуће “Бема” у периоду 2022. и 2023. године упућивала дописе везано за захтјеве за одређено поступање по основу боловања, као и захтјеве за провјеру оправданости привремене спријечености за рад за своје раднике.

“У протекле двије године упућено је око тридесет таквих дописа на која је Дом здравља Бањалука одговорио у законском року, у складу са изјашњењима породичних доктора, правилима медицинске струке, као важећим законским и подзаконским прописима за сваки појединачни случај.

Дана 6. октобра 2023. године запримљено је девет опомена пред тужбу – захтјева за накнаду штете које су поднесе ради поврата новчаних средстава из обавезног здравственог осигурања за које подносилац опомене тврди да су исплаћена без правног основа“, рекли су нам у Дому здравља Бањалука.

(Цапитал) Фото:Цапитал 

Коментари / 77

Оставите коментар
Name

Србин

27.10.2023 19:28

Ста је овај Умицевиц себи умислио да је бог? Који идиот треба тебе у затвор због нарусавања и непостовања људских права коњу један

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.10.2023 21:49

Није он бог, вец србин, као ти и ја.

Name

Сулејман

27.10.2023 22:37

Браво Умицевицу поздрав од Сулејман Велицанственог види се да си насег Турског коријена.

Name

ре ре

28.10.2023 13:06

Није ,већ је не знам шта.Људско биће није.Можда глупљи политичар?

Name

Милојко

27.10.2023 19:30

Остат це Српска и без ДОКТОРА ! Ал хебе се овом и оваквим...и додиковцима...јер они имају СВОЈЕ ДОКТОРЕ...иако њихове болести не лијеци нити најбоља медицина !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блбл

27.10.2023 19:42

Који је ово кркан.Он је само техницки директор,а понаса се као власник.Он је у преводу НИКО И НИСТА.

Name

Јаран

27.10.2023 19:58

Ти остали послодавци сте хиње не дате људима да с муком својом болују кад немозете помоци цутите јер и ви имате дјецу....

Name

Аска

27.10.2023 20:38

Умицевицу стоко неопјевана... да ти Бог да све оно сто имају твоји радници... сву љепоту зивота. Крималцино једна, вирис Дудуку из дупета... нека ти он намири стету

Name

Митар

27.10.2023 19:32

Кабадахија, сељацина који не конта људску муку, добре људе који зеле радити! Пред својима у СНСД обеца примити јадног портира, па нормалног цовјека отјера. Е то је директор, дјубре и према онима који су га створили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

27.10.2023 22:21

Оно сто је видљиво да су Турци Османлије оставили своје коријење нису 500 година били тек тако.Ови на власти су Турци.

Name

Истина

27.10.2023 19:37

Живио Милорад Додик,и граница Републике Српске! Сви на протесте за нашег Предсједника и Умивевица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блбл

27.10.2023 21:42

Колики си ти глупан то се не види цесто.

Name

Ре

28.10.2023 12:23

Граница постоји у Тепублици Српској, са једне стране привилеговани партијаси, а с друге стране обезправљени народ кога је све мање и све је болеснији или бјези одавде.

Name

Младен

27.10.2023 19:50

Који кабадахија,боителисе бога,има унуци давас прекопавају,да скину клетву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да знате

27.10.2023 19:53

Овај је свако вече у ресторану...неки дан је био у малој станици у БЛ, а ви трпите и једите ћевапе код пеђе...и оообавезно дајте глас владајућој странци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.10.2023 21:36

Мала Станица клопа нула бодова цијене ко у Минхену 😂

Name

Пијацар

27.10.2023 19:59

Ко даје овој будали дијагнозе пацијената и да он одлуцује ко је за боловања ко није.Послодавац нема право да зна дијагнозу свог радника ако је на боловању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обућар

27.10.2023 20:01

Драги Маринко Купи врецу и покриј се по тој празној глави. Обуцар се дрзнуо да одредјује ко је болестан а ко није. Плави мантил си замијенио бијелим. Маринко, посјети психијатра јер си излудио од моћи над немоцним зенама којима исплацујес минималац а врацају ти кес. Перес паре преко јадног народа. Био си ситна риба а сад си права сомина. Хоце ли твоја партијска другарица, директорка Дома здравља стати у заститу струке или це сутити, јер је најпаметније тако. Ма Ринко је ли те обуцарско љепило...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спас

27.10.2023 20:08

Народ је оболио од теских болести. Назалост,бице тога јос ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пресинг

27.10.2023 20:10

Реакција овог из Беме је за сваку осуду и подсјеца на мрацни период комунизма! Узас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре преснинг

27.10.2023 22:30

Умицевиц је радио и у комунизму који му није дозволио да ради, овако као сто ради данас. И он је једва доцекао да комунизам престане, па да се мало "опари", јер комунизам је знао направити разлику измедју дјилкоса, и доброг радника.

Name

Борац рс

27.10.2023 20:15

Овај умићевић је смрад од човека, зато остаје сваки дан без радне снаге, прошло је вријеме кад се радило за 300 км, он то тешко подноси, подкрада рс јер неплаћају пуни допринос на зараду. Малому је да је његово све до Бијељине, нисам срео нити једног запосленог у Беми дага хвали, већина возача су пензионери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуј

27.10.2023 20:15

Само полако.и ти цес брзо закљуцати ,због бахатости и безобразлука,вама тј теби је добро лајао си док те није ујела бува која тррба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

27.10.2023 20:18

Лопови су и Др. Они намјерно занесе податке, као и Власт. Јер нема ничему контроле. Хаос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,+

28.10.2023 10:16

За вас су лопови доктори,а нису полтрончине,и пљачкаши,који се мијешају у струку,која је за њих непознаница?!?!?!

Name

БАЊА ЛУКА

27.10.2023 20:23

ХАС БУДАЛА И КРИМИНАЛАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

27.10.2023 20:24

Умицевиц је један љигавац и искомплексирана особа .Неби лосе било да мало и он оде код љекара .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

27.10.2023 20:27

Овај лик је бас папак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна Бањалука

27.10.2023 20:38

Проблем је једноставно ријешити, дате радницима адекватнуи плату и но проблем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОРИ ПОЛИТИЧАРИ

27.10.2023 20:40

Истина је у томе, што пацијенти који имају теже дијагнозе, ако им буде тренутно бар мало боље, морају да раде ако немају "" везу" и ако не могу платити, а фолиранти радници користе корумпиране специјалисте да им издају своје налазе за наводне дијагнозе и добију 30 боловања. Појаве се на послу дан-два па опет отворе боловање на другу дијанозу 30 дана, не иду на комисију али уредно буду на тај начин на боловању,а послодавци трпе. Кад се жалите, дијагнозе су такве да се нико не упушта у њихово доказивање и дали заиста постоје јер је то тешко, а и сви доктори штите један другог, јер већина узима паре за таква боловања. Радник прича унапријед да ће на боловање, јер постоје специјалисту као у фочанског болници који имају тарифу и наравно за ту тарифу пишу спец. налазе на основу којих радници преваранти остварују боловање. Као др. Сараклић гдје сви У Фочи знају да даје спец. налазе за паре!!!И узалуд се Фонд здравства бори против лажних боловања, јер проблем су корумпиран специјалисту доктори! Нека вам је на образ и част

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

27.10.2023 21:32

Овај умићевић још болеснији него што јебио,мисли да у опш.сједи предс.ком.партије.умислио да је то снсд,онда пуно није погрешио.

Name

Послодавци политицари

27.10.2023 21:52

Наравно да тога има, све то сто се описали. Али је такодје крајње умоболно (намјерно не казем лицемерно) да се послодавци у Српској зале на то. Послодавци, сви редом, такодје користе све замисливе (и незамисливе) методе да преваре своје раднике, фонд здравственог осигурања, пензиони фонд, пореску управу, локану управу и да не набрајам даље. Рекао бих да је то сто се десава са лазним боловањима у ствари последица свих нецасних и нелегалних поступака који су отворено дозвољени послодавцима код нас. Потпуно сам сигуран да се сада појави нека назвисна и струцна инспекција или ревизија, не би били у стању да пронадју ни једну фирму или јавну установу која постује законе како треба. Нико нема право да се зали јер су сви упетљани у муљање свих врста.

Name

Реалност

27.10.2023 20:45

Доктора це нестати али оваквих волова це бити све висе. Класицна снсдова бахата сељацина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно

27.10.2023 20:46

Сто се провјеравају боловања радника ал злоупотреба боловања сигурно да има!!!!! У мом колективу увијек на боловање иду исти радници...а шифре боловања су 16сумњиве типа " боли га уво" , наравно за све!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ је све болеснији

27.10.2023 20:59

Сто психицки, сто физицки у овом болесном друству. И хоцете да на овој скупоци ради за дзепарац?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

27.10.2023 21:01

Треба њега тужити што му радници раде све СУБОТЕ у мјесецу од оснивања Беме! ЗА колико је оштетио државу и раднике! 1200 радника пута три суботе у мјесецу пута 12 мјесеци пута 20 година! УТАЈИО ЈЕ МИЛИОНЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

27.10.2023 21:08

Ово нема ни у Занзибару…..Умицевицу, сјеме ти се затрло…..не дај ти бозе да се на неког мог окомис….

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.10.2023 21:28

Па наравно да ће доктори рећи да су то тешко болесни пацијенти јер су им они отворили боловање и кад би рекли да су симуланти признали би да су издали лажна боловања и одговарали би због тога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја за "ре"

28.10.2023 20:46

Посто незнас о каквим пацијентима је ријец ,боље да не коментарисес. Срам да те буде,нису то симуланти већ зене обољеле од теских болести. И ваљда доктор боље познаје стање пацијента него ти и овај откачени Умицевиц. Није ни чудо сто су оболиле,годинама раде под стресом ... Недај бозе никоме...

Name

Име

27.10.2023 21:36

Већина коментатора није разумјела текст. Држава рефундира новац за дуже боловање. У овом случају је било дуже боловање, али због нечијих пропуста, мора да плати послодавац. Овај послодавац окривљује љекаре. Ма све исто, годинама ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.10.2023 21:58

Ови доктори из Дома здравља правац Словенија, па нека из Непала увозе докторе. Ето шта је радник у очима Умићевића - терет кад оболи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

27.10.2023 22:03

Шта овај себи узима за право??!! Па стварно је овај народ луд. Не браним љекаре, комисије су зло, шаљу болесне раднике на посао...али овај је прешао све границе људскости. Страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

27.10.2023 22:07

Која је овофукара од цовјека,нецувено! Тузити дзукелу то ке кривицно дјело..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

27.10.2023 22:18

Умицевицу,стиче те муке тих радника,шта ти себи умишљаш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

27.10.2023 22:24

Таман кад помислим да не може горе а оно МОЖЕ!!! Ко је доктор? Јеси ли ти Умићевићу, филозофе? Свако мало ти у програму, као да си струју измислио, медицину завршио, био на пробоју Коридора, рањен на првој линији… Најбоље да тебе питамо за све, да прво ти поставиш дијагнозу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

27.10.2023 22:28

Лако је прицати а теско имати 1300 радника и одговорност. Браво и правда за Маринка

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

28.10.2023 00:36

Имати 1300 радника је успијех. Али задовољних радника. Имати 1300 робова који раде за минималац је равно злочину. Мораће се радници поштено платити даби остали. Нерадници нетребају никоме.

Name

Реално

28.10.2023 03:25

Стока и бахати профитер занима ме дта је ово смеће имало 90 ходина фирму имање,возни парк.

Name

За Мирка

28.10.2023 20:56

Висе од половине радника су родбина и пријатељи,кумови,познаници,родјени и неродјени крвни сродници.остатак радника мора зарадити и за менаџмент,и за родбину ,за газде,и на крају за себе . Зенска је то радна снага која ради непрестано ,нема слободних субота.годисњи одмор им пропада годинама. На то све кад се дода малтретирање,псовке,стрес ,увреде,мале плате.. Ма добро су те зене уопште зиве...

Name

Зељо

29.10.2023 10:42

Мирко не лапрдај Тај сноб има 1300 робова. Радник се плаћа и према њему се односи с постовањем.Све сто је стекао у зивоту.управо су ти исти робови стекли за њега.Без њих је нико и ниста. Кад то научи мора тамо гдје ниста не мозе понијети.

Name

мрга

27.10.2023 22:52

Неписменима забранити да буду приватници. Увести под хитно страх од паметнијег, како би јаки поново копали и теглили, умјесто да буду газде у градовима. Плашити их непрекидно док се не одрекну бетона који су украли 90-их!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стоп

27.10.2023 23:32

Додиков мафијас Рат му брат био да фукара додје до Фирме коју су унистили у рату, Творница Обуце Босна је била Гигант док приватизацијом ова мафија није преузела. Умицевиц има станове по Спанији Нецес ниста у Гроб поњети Биједнице бозији али буди спреман кад се са дусом будес растављао и ти И Миле Мафијас који сте нас порибили Мафијо Злоцинацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

28.10.2023 01:33

Тај доктор је у игри преко 15 година...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

28.10.2023 04:54

Буздован, сељачина и секташка кабадахија. Јурићемо вас по улицама, полако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бема

28.10.2023 06:30

А кад си ти био болестан и уграђивао стентове ,ходо по бањама ,све ти плаћали ми радници.Увијек си такав био покварен и остао.Пензионеру иди кући стиди се својих година.Чувај унучади ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

28.10.2023 08:11

Доктори породичне медицине би требали преко свога синдиката, или преко љекарске коморе да потраже правну заштиту од мобинга овога примитивца и гонића робова директора Беме Маринка, који нити по свом образовању, а нити по интелектуалном капацитету неби требао да буде на функцији коју обавља! Овај "господин" је типићан примјер нехуманог и бескрупулозног експлоататора раднићке класе најгоре могуће врсте!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

28.10.2023 08:23

Ово је геноцид према радницима од стране једног директора. Таквих директора има на сваком кораку и зато народ напушта ову срамотну државу. Како га није срамота? Зашто држава ћути на овај терор? Радници не смију бити болесни, јел је битан профит од једног радника. Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сур

28.10.2023 09:17

Просла су времена кад си ти и таки ко ти газили раднике сад је стање другације па мало видите како то иде,али то је за вас ниста ста сте ви радили радницима проклетници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

28.10.2023 14:40

Умицевицу сизофеницару ста си ти себи умислио да си неко и несто.Ти си лудјаце за велико пситиатриско лијецење без морала карактера осјецаја.Морас под хитно на лијецење јер си са таквим изјавама опасан по околину.Одкуд ти право да ти доносис одлуке о љекарима. Ти омаловазавас љекаре.А према радницима правис злоцин.Судицети бог ка и свакоме.Срам те било болеснице један.

Name

055

28.10.2023 10:37

Овог опанчара ставити да прави опанке,јер тамо му је мјесто,његов ментални склоп је упитан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МА НЕМОЈ

28.10.2023 10:59

ЗЕЛИМ ТИ ДА ТИ БРЗО ЗАТРЕБА ДОКТОР УМИЦЕВИЦУ А ЈОС ВИСЕ ДА ТИ ДОКТОРИ НЕМОГУ ПОМОЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

28.10.2023 13:03

Обућар о закону и праву.Ангажовао социјалног радника?Птице на грани знају да то уписују најгори ђаци(част изузецима,не желим никог вријеђати).Ово је посланик у скупштини града.Кладим се да не зна ни сва слова.Обућар купио фабрику и прича о поштењу.Треба нам атомска бомба да нас поравна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

28.10.2023 13:06

Камо среће да за таквог послодавца нико неће да ради,па би онда знао да цијени оне који крваво раде за његов профит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

28.10.2023 13:16

Тај исти смрад је предлагао властима да уведу обавезу раднику да мора прихватити понудјени посао(читај, његову понуду). У противном, брисали би се са бироа. СТРАШНО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

28.10.2023 13:58

Ове као Умицевиц у затвор, нека повеца плате И недаје на спонзорства, све олоси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко,Њемацка

28.10.2023 14:58

Колико волим сто сам у Њемацкој,нема оваких гована,доктор ,кад ти написе боловање то је Амин. Требају те јаднице доци овамо радити а не код дјубради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

28.10.2023 15:21

Смеће од човека. Олош највећи. Не знам од кога ми је више мука, Умичевића или оног гњеце Саше Тривића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сл

28.10.2023 15:59

Овај главати Мислин да су радници робови.фуј какав дилетант

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здр.радник

28.10.2023 20:10

Недопустиво,противзаконито и казњиво јавно износити здр.стање пацијента.О њему треба да брину здр.радници а не послодавац.Послодавац би Се требао побринути како помоци раднику а не обрнуто.Али свако прави и законе и правила.Соц.радник треба да ради за пацијента,радника а не ???…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

28.10.2023 21:03

Одавно нисам видјела несто одвратније и антипатицније а уз то безобразније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиса

28.10.2023 21:11

Ријесите Умицевица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед Крсто

28.10.2023 22:32

Ај како би те ја намлатио коњино једна одвратна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Дјед Крсто

29.10.2023 09:58

И ја бих волио истрести ту одвратну сељацину из гаћа. Доктор је гулио столицу и учио 20 година да му један обућар приуцени шаље некакве пријетње јер се осилио уз власт снсд. У Њемацкој послодавац несмије да пита радника ни ко му је дао боловање ни каква је болест у питању? А недај боже да овако нешто написе доктору. Ово може само у овој развласценој држави гдје криминалци новобогатаси коло воде и они уз Партију и Водју осјећају моћ и користе силу. Доктор је требао да му тај папир набије у нос.

Name

Бране Нусиц

29.10.2023 09:45

Да те јадне зене имају оцеве, брацу или музеве, ситуација би била другација. Ова дртина не би смјела зинути. Али, посто код вас нема мускараца вец само куратих баба, мозе радити ста хоце. Кад видис клосаре, од 40 и висе година како куну ко бабе и ``јунаце`` се по тастатури, зивот ти се смуци. Храбри само онлине а у стварности обицни мисеви и балегари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

29.10.2023 18:32

Ста је ово? Откуд право послодавцу или било коме другом да узима себи за право да провјерава дијагнозу пацијената? Ста ради дрзава, засто не застити, под број један, пацијенте од оваквих кабадахија? Засто породицни доктори, а и љекарске комисије упуцују болесне пацијенте на рад, посебно оне старије. Ово нема нигдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здраве

30.10.2023 06:13

Предлажем радницима Бема да од сутра сви оду на боловање, иначе ни један нећете дочекати пензију. Само су у Јасеновцу и у Аушвицу тјерали болесне да раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пацијент пензионер

29.11.2023 20:52

Зао ми је сто је нас породицни др. Дујаковиц дао отказ. Цијенила сам његов струцни и људски приступ пацијенту. Сад смо у проблему, јер смо бас њега бирали за породицног доктора.

ОДГОВОРИТЕ