Umičević prijeti tužbama doktorima zbog bolovanja

Više ljekara porodične medicine u Domu zdravlja Banjaluka dobilo je zahtjev za nadoknadu štete i opomenu pred tužbu iz Tvornice obuće “Bema” zbog otvaranja bolovanja zaposlenim radnicima, saznaje CAPITAL.

Republika Srpska 27.10.2023 | 19:22
Umičević prijeti tužbama doktorima zbog bolovanja

Prema tvrdnjama više ljekara sa kojima smo razgovarali i uvidom u dokumentaciju koju su nam pokazali, uprava “Beme”, na čelu sa Marinkom Umičevićem, zatražila je nadoknadu materijalne štete “radi povrata novčanih primanja iz obaveznog zdravstvenog osiguranja isplaćenih bez pravnog osnova”.

Doktor Rade Dujaković, jedan je od ljekara porodične medicine koji je dobio zahtjev za isplatu 1.000 maraka štete za teško bolesnu pacijentkinju koja je par dana zakasnila sa doznakom komisiji zbog invazivnog liječenja.

On kaže da je od Umičevića stiglo i pismo u kojem se navodi da on potkopava “Bemu” te da se zahtjeva njegov otkaz.

“Ekskluzivno pravo ljekara je da ocijeni zdravstvenu sposobnost radnika i da utvrdi da li mu se otvora bolovanje. U konkretnom slučaju, moja pacijentkinja je prošla veoma teške terapije, hemoterapije, radio terapije i hirurške zahvate. Zbog invazivnog liječenja, ona je propustila dostaviti doznaku za nekoliko dana, što je komisija uvažila i premostila.

Tih nekoliko dana spada na teret firme, ali Umičević to neće da plati i krenuo je u lov na doktora koji je propisao bolovanje“, rekao je dr Dujaković i dodaje da bi ovo trebalo da rješava administrativna služba Doma zdravlja, a ne da se dopušta da doktori, koji ionako imaju pune ruke posla sa pacijentima i ogromnom papirologijom, budu žrtve mobinga direktora “Beme”.

Doktor objašnjava da je nakon pola godine produžavanja bolovanja mjesec za mjesec koje ide na teret poslodavca, pacijentkinja zbog koje se našao na meti „Beme“, prebačena na teret Fonda zdravstvenog osiguranja RS. Kaže da je sve što se ticalo njene dokumentacije uradio na vrijeme, ali da je zbog teškog zdravstvenog stanja, pacijentkinja propustila da dokumentaciju preuzme i preda na vrijeme.

„Lome kola“ na teško oboljelim pacijentima
U dopisima koje je “Bema” poslala, njemu, ali i drugim ljekarima Doma zdravlja u Banjaluci i koje smo imali prilike da vidimo, navodi se da se prilikom kontrole odobrenja privremene nesposobnosti za rad osiguranika utvrdilo da su postojale nepravilnosti kod otvaranja bolovanja, a koje su išle na štetu poslodavca.

Druga doktorka koja je takođe dobila opomenu pred tužbu, ali nije željela da joj spominjemo ime kaže da je njena pacijentkinja bila na bolničkom liječenju i to u veoma teškom stanju, a da se sad suočava sa ogromnim pritiskom uspostavljanja prakse koja će privatnicima dozvoljavati da od njih naplaćuju odlazak na bolovanja radnicima. Ona tvrdi da je njena pacijentkinja jedva preživjela tešku bolest, ali da to poslodavca ne zanima i da gleda gdje će to da naplati.

Direktor “Beme” Marinko Umičević kaže da njega ne zanima šta doktori kažu zato što, kako tvrdi, sve lažu.

“Ako misle da nisam u pravu, neka angažuju advokata, kao što sam ja i neka me tuže. Neka pogledaju šta zakon kaže i kako propisuju bolovanje. Sramota je da ljekari ne znaju da otvore bolovanje, da su im doznake neispravne, pogrešno upisane. Imam socijalnog radnika koji to prati, ganja i vodi, koji radi na tim pitanjima“, rekao je Umičević za CAPITAL.

Kaže da je koncept porodične medicine katastrofalan i nametnut velikim preduzećima kojima treba medicina rada, da imaju svog ljekara, umjesto što danima hodaju, obilaze i traže kome će otići.

“Nikada nije bio problem da radnici “Beme” odu ljekaru, na pregled, ali pojedini doktori su se oteli i rade na svoju ruku. Mi smo onda dali sve advokatu i neka on radi. “Bema” ima radnike iz šest opština i mi nemamo uopšte uvida u njihova bolovanja. Sve mogu da uvažim, ali mućkanje ne mogu“, kaže Umićević i dodaje da ljekari nisu upisivali dobre šifre za bolovanja a da je to sve palo na teret “Beme”, što on ne može da dopusti.

U Domu zdravlja Banjaluke potvrđuju da im je uprava Tvornice obuće “Bema” u periodu 2022. i 2023. godine upućivala dopise vezano za zahtjeve za određeno postupanje po osnovu bolovanja, kao i zahtjeve za provjeru opravdanosti privremene spriječenosti za rad za svoje radnike.

“U protekle dvije godine upućeno je oko trideset takvih dopisa na koja je Dom zdravlja Banjaluka odgovorio u zakonskom roku, u skladu sa izjašnjenjima porodičnih doktora, pravilima medicinske struke, kao važećim zakonskim i podzakonskim propisima za svaki pojedinačni slučaj.

Dana 6. oktobra 2023. godine zaprimljeno je devet opomena pred tužbu – zahtjeva za naknadu štete koje su podnese radi povrata novčanih sredstava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja za koje podnosilac opomene tvrdi da su isplaćena bez pravnog osnova“, rekli su nam u Domu zdravlja Banjaluka.

(Capital) Foto:Capital 

Komentari / 77

Ostavite komentar
Name

Srbin

27.10.2023 19:28

Sta je ovaj Umicevic sebi umislio da je bog? Koji idiot treba tebe u zatvor zbog narusavanja i nepostovanja ljudskih prava konju jedan

ODGOVORITE
Name

re

27.10.2023 21:49

Nije on bog, vec srbin, kao ti i ja.

Name

Sulejman

27.10.2023 22:37

Bravo Umicevicu pozdrav od Sulejman Velicanstvenog vidi se da si naseg Turskog korijena.

Name

re re

28.10.2023 13:06

Nije ,već je ne znam šta.Ljudsko biće nije.Možda gluplji političar?

Name

Milojko

27.10.2023 19:30

Ostat ce Srpska i bez DOKTORA ! Al hebe se ovom i ovakvim...i dodikovcima...jer oni imaju SVOJE DOKTORE...iako njihove bolesti ne lijeci niti najbolja medicina !

ODGOVORITE
Name

Blbl

27.10.2023 19:42

Koji je ovo krkan.On je samo tehnicki direktor,a ponasa se kao vlasnik.On je u prevodu NIKO I NISTA.

Name

Jaran

27.10.2023 19:58

Ti ostali poslodavci ste hinje ne date ljudima da s mukom svojom boluju kad nemozete pomoci cutite jer i vi imate djecu....

Name

Aska

27.10.2023 20:38

Umicevicu stoko neopjevana... da ti Bog da sve ono sto imaju tvoji radnici... svu ljepotu zivota. Krimalcino jedna, viris Duduku iz dupeta... neka ti on namiri stetu

Name

Mitar

27.10.2023 19:32

Kabadahija, seljacina koji ne konta ljudsku muku, dobre ljude koji zele raditi! Pred svojima u SNSD obeca primiti jadnog portira, pa normalnog covjeka otjera. E to je direktor, djubre i prema onima koji su ga stvorili.

ODGOVORITE
Name

Nenad-Nostradamus

27.10.2023 22:21

Ono sto je vidljivo da su Turci Osmanlije ostavili svoje korijenje nisu 500 godina bili tek tako.Ovi na vlasti su Turci.

Name

Istina

27.10.2023 19:37

Živio Milorad Dodik,i granica Republike Srpske! Svi na proteste za našeg Predsjednika i Umivevica!

ODGOVORITE
Name

Blbl

27.10.2023 21:42

Koliki si ti glupan to se ne vidi cesto.

Name

Re

28.10.2023 12:23

Granica postoji u Tepublici Srpskoj, sa jedne strane privilegovani partijasi, a s druge strane obezpravljeni narod koga je sve manje i sve je bolesniji ili bjezi odavde.

Name

Mladen

27.10.2023 19:50

Koji kabadahija,boitelise boga,ima unuci davas prekopavaju,da skinu kletvu

ODGOVORITE
Name

Da znate

27.10.2023 19:53

Ovaj je svako veče u restoranu...neki dan je bio u maloj stanici u BL, a vi trpite i jedite ćevape kod peđe...i ooobavezno dajte glas vladajućoj stranci!

ODGOVORITE
Name

Re

27.10.2023 21:36

Mala Stanica klopa nula bodova cijene ko u Minhenu 😂

Name

Pijacar

27.10.2023 19:59

Ko daje ovoj budali dijagnoze pacijenata i da on odlucuje ko je za bolovanja ko nije.Poslodavac nema pravo da zna dijagnozu svog radnika ako je na bolovanju.

ODGOVORITE
Name

Obućar

27.10.2023 20:01

Dragi Marinko Kupi vrecu i pokrij se po toj praznoj glavi. Obucar se drznuo da odredjuje ko je bolestan a ko nije. Plavi mantil si zamijenio bijelim. Marinko, posjeti psihijatra jer si izludio od moći nad nemocnim zenama kojima isplacujes minimalac a vracaju ti kes. Peres pare preko jadnog naroda. Bio si sitna riba a sad si prava somina. Hoce li tvoja partijska drugarica, direktorka Doma zdravlja stati u zastitu struke ili ce sutiti, jer je najpametnije tako. Ma Rinko je li te obucarsko ljepilo...

ODGOVORITE
Name

Spas

27.10.2023 20:08

Narod je obolio od teskih bolesti. Nazalost,bice toga jos ..

ODGOVORITE
Name

Presing

27.10.2023 20:10

Reakcija ovog iz Beme je za svaku osudu i podsjeca na mracni period komunizma! Uzas

ODGOVORITE
Name

Re presning

27.10.2023 22:30

Umicevic je radio i u komunizmu koji mu nije dozvolio da radi, ovako kao sto radi danas. I on je jedva docekao da komunizam prestane, pa da se malo "opari", jer komunizam je znao napraviti razliku izmedju djilkosa, i dobrog radnika.

Name

Borac rs

27.10.2023 20:15

Ovaj umićević je smrad od čoveka, zato ostaje svaki dan bez radne snage, prošlo je vrijeme kad se radilo za 300 km, on to teško podnosi, podkrada rs jer neplaćaju puni doprinos na zaradu. Malomu je da je njegovo sve do Bijeljine, nisam sreo niti jednog zaposlenog u Bemi daga hvali, većina vozača su penzioneri.

ODGOVORITE
Name

Fuj

27.10.2023 20:15

Samo polako.i ti ces brzo zakljucati ,zbog bahatosti i bezobrazluka,vama tj tebi je dobro lajao si dok te nije ujela buva koja trrba.

ODGOVORITE
Name

+

27.10.2023 20:18

Lopovi su i Dr. Oni namjerno zanese podatke, kao i Vlast. Jer nema ničemu kontrole. Haos.

ODGOVORITE
Name

Re,+

28.10.2023 10:16

Za vas su lopovi doktori,a nisu poltrončine,i pljačkaši,koji se miješaju u struku,koja je za njih nepoznanica?!?!?!

Name

BANJA LUKA

27.10.2023 20:23

HAS BUDALA I KRIMINALAC.

ODGOVORITE
Name

Dado

27.10.2023 20:24

Umicevic je jedan ljigavac i iskompleksirana osoba .Nebi lose bilo da malo i on ode kod ljekara .

ODGOVORITE
Name

Bl

27.10.2023 20:27

Ovaj lik je bas papak

ODGOVORITE
Name

Vesna Banjaluka

27.10.2023 20:38

Problem je jednostavno riješiti, date radnicima adekvatnui platu i no problem...

ODGOVORITE
Name

DOKTORI POLITIČARI

27.10.2023 20:40

Istina je u tome, što pacijenti koji imaju teže dijagnoze, ako im bude trenutno bar malo bolje, moraju da rade ako nemaju "" vezu" i ako ne mogu platiti, a foliranti radnici koriste korumpirane specijaliste da im izdaju svoje nalaze za navodne dijagnoze i dobiju 30 bolovanja. Pojave se na poslu dan-dva pa opet otvore bolovanje na drugu dijanozu 30 dana, ne idu na komisiju ali uredno budu na taj način na bolovanju,a poslodavci trpe. Kad se žalite, dijagnoze su takve da se niko ne upušta u njihovo dokazivanje i dali zaista postoje jer je to teško, a i svi doktori štite jedan drugog, jer većina uzima pare za takva bolovanja. Radnik priča unaprijed da će na bolovanje, jer postoje specijalistu kao u fočanskog bolnici koji imaju tarifu i naravno za tu tarifu pišu spec. nalaze na osnovu kojih radnici prevaranti ostvaruju bolovanje. Kao dr. Saraklić gdje svi U Foči znaju da daje spec. nalaze za pare!!!I uzalud se Fond zdravstva bori protiv lažnih bolovanja, jer problem su korumpiran specijalistu doktori! Neka vam je na obraz i čast

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin M.

27.10.2023 21:32

Ovaj umićević još bolesniji nego što jebio,misli da u opš.sjedi preds.kom.partije.umislio da je to snsd,onda puno nije pogrešio.

Name

Poslodavci politicari

27.10.2023 21:52

Naravno da toga ima, sve to sto se opisali. Ali je takodje krajnje umobolno (namjerno ne kazem licemerno) da se poslodavci u Srpskoj zale na to. Poslodavci, svi redom, takodje koriste sve zamislive (i nezamislive) metode da prevare svoje radnike, fond zdravstvenog osiguranja, penzioni fond, poresku upravu, lokanu upravu i da ne nabrajam dalje. Rekao bih da je to sto se desava sa laznim bolovanjima u stvari posledica svih necasnih i nelegalnih postupaka koji su otvoreno dozvoljeni poslodavcima kod nas. Potpuno sam siguran da se sada pojavi neka nazvisna i strucna inspekcija ili revizija, ne bi bili u stanju da pronadju ni jednu firmu ili javnu ustanovu koja postuje zakone kako treba. Niko nema pravo da se zali jer su svi upetljani u muljanje svih vrsta.

Name

Realnost

27.10.2023 20:45

Doktora ce nestati ali ovakvih volova ce biti sve vise. Klasicna snsdova bahata seljacina.

ODGOVORITE
Name

Zalosno

27.10.2023 20:46

Sto se provjeravaju bolovanja radnika al zloupotreba bolovanja sigurno da ima!!!!! U mom kolektivu uvijek na bolovanje idu isti radnici...a šifre bolovanja su 16sumnjive tipa " boli ga uvo" , naravno za sve!!!!

ODGOVORITE
Name

Narod je sve bolesniji

27.10.2023 20:59

Sto psihicki, sto fizicki u ovom bolesnom drustvu. I hocete da na ovoj skupoci radi za dzeparac?

ODGOVORITE
Name

Pera

27.10.2023 21:01

Treba njega tužiti što mu radnici rade sve SUBOTE u mjesecu od osnivanja Beme! ZA koliko je oštetio državu i radnike! 1200 radnika puta tri subote u mjesecu puta 12 mjeseci puta 20 godina! UTAJIO JE MILIONE!

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

27.10.2023 21:08

Ovo nema ni u Zanzibaru…..Umicevicu, sjeme ti se zatrlo…..ne daj ti boze da se na nekog mog okomis….

ODGOVORITE
Name

Re

27.10.2023 21:28

Pa naravno da će doktori reći da su to teško bolesni pacijenti jer su im oni otvorili bolovanje i kad bi rekli da su simulanti priznali bi da su izdali lažna bolovanja i odgovarali bi zbog toga!

ODGOVORITE
Name

Ja za "re"

28.10.2023 20:46

Posto neznas o kakvim pacijentima je rijec ,bolje da ne komentarises. Sram da te bude,nisu to simulanti već zene oboljele od teskih bolesti. I valjda doktor bolje poznaje stanje pacijenta nego ti i ovaj otkačeni Umicevic. Nije ni čudo sto su obolile,godinama rade pod stresom ... Nedaj boze nikome...

Name

Ime

27.10.2023 21:36

Većina komentatora nije razumjela tekst. Država refundira novac za duže bolovanje. U ovom slučaju je bilo duže bolovanje, ali zbog nečijih propusta, mora da plati poslodavac. Ovaj poslodavac okrivljuje ljekare. Ma sve isto, godinama ..

ODGOVORITE
Name

Dragan

27.10.2023 21:58

Ovi doktori iz Doma zdravlja pravac Slovenija, pa neka iz Nepala uvoze doktore. Eto šta je radnik u očima Umićevića - teret kad oboli.

ODGOVORITE
Name

Iskreno

27.10.2023 22:03

Šta ovaj sebi uzima za pravo??!! Pa stvarno je ovaj narod lud. Ne branim ljekare, komisije su zlo, šalju bolesne radnike na posao...ali ovaj je prešao sve granice ljudskosti. Strašno.

ODGOVORITE
Name

055

27.10.2023 22:07

Koja je ovofukara od covjeka,necuveno! Tuziti dzukelu to ke krivicno djelo..

ODGOVORITE
Name

Zoki

27.10.2023 22:18

Umicevicu,stiče te muke tih radnika,šta ti sebi umišljaš?

ODGOVORITE
Name

disident

27.10.2023 22:24

Taman kad pomislim da ne može gore a ono MOŽE!!! Ko je doktor? Jesi li ti Umićeviću, filozofe? Svako malo ti u programu, kao da si struju izmislio, medicinu završio, bio na proboju Koridora, ranjen na prvoj liniji… Najbolje da tebe pitamo za sve, da prvo ti postaviš dijagnozu?

ODGOVORITE
Name

Mirko

27.10.2023 22:28

Lako je pricati a tesko imati 1300 radnika i odgovornost. Bravo i pravda za Marinka

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

28.10.2023 00:36

Imati 1300 radnika je uspijeh. Ali zadovoljnih radnika. Imati 1300 robova koji rade za minimalac je ravno zločinu. Moraće se radnici pošteno platiti dabi ostali. Neradnici netrebaju nikome.

Name

Realno

28.10.2023 03:25

Stoka i bahati profiter zanima me dta je ovo smeće imalo 90 hodina firmu imanje,vozni park.

Name

Za Mirka

28.10.2023 20:56

Vise od polovine radnika su rodbina i prijatelji,kumovi,poznanici,rodjeni i nerodjeni krvni srodnici.ostatak radnika mora zaraditi i za menadžment,i za rodbinu ,za gazde,i na kraju za sebe . Zenska je to radna snaga koja radi neprestano ,nema slobodnih subota.godisnji odmor im propada godinama. Na to sve kad se doda maltretiranje,psovke,stres ,uvrede,male plate.. Ma dobro su te zene uopšte zive...

Name

Zeljo

29.10.2023 10:42

Mirko ne laprdaj Taj snob ima 1300 robova. Radnik se plaća i prema njemu se odnosi s postovanjem.Sve sto je stekao u zivotu.upravo su ti isti robovi stekli za njega.Bez njih je niko i nista. Kad to nauči mora tamo gdje nista ne moze ponijeti.

Name

mrga

27.10.2023 22:52

Nepismenima zabraniti da budu privatnici. Uvesti pod hitno strah od pametnijeg, kako bi jaki ponovo kopali i teglili, umjesto da budu gazde u gradovima. Plašiti ih neprekidno dok se ne odreknu betona koji su ukrali 90-ih!

ODGOVORITE
Name

Stop

27.10.2023 23:32

Dodikov mafijas Rat mu brat bio da fukara dodje do Firme koju su unistili u ratu, Tvornica Obuce Bosna je bila Gigant dok privatizacijom ova mafija nije preuzela. Umicevic ima stanove po Spaniji Neces nista u Grob ponjeti Bijednice boziji ali budi spreman kad se sa dusom budes rastavljao i ti I Mile Mafijas koji ste nas poribili Mafijo Zlocinacka.

ODGOVORITE
Name

Dragan

28.10.2023 01:33

Taj doktor je u igri preko 15 godina...

ODGOVORITE
Name

MD

28.10.2023 04:54

Buzdovan, seljačina i sektaška kabadahija. Jurićemo vas po ulicama, polako.

ODGOVORITE
Name

Bema

28.10.2023 06:30

A kad si ti bio bolestan i ugrađivao stentove ,hodo po banjama ,sve ti plaćali mi radnici.Uvijek si takav bio pokvaren i ostao.Penzioneru idi kući stidi se svojih godina.Čuvaj unučadi ..

ODGOVORITE
Name

Saggitarius

28.10.2023 08:11

Doktori porodične medicine bi trebali preko svoga sindikata, ili preko ljekarske komore da potraže pravnu zaštitu od mobinga ovoga primitivca i gonića robova direktora Beme Marinka, koji niti po svom obrazovanju, a niti po intelektualnom kapacitetu nebi trebao da bude na funkciji koju obavlja! Ovaj "gospodin" je tipićan primjer nehumanog i beskrupuloznog eksploatatora radnićke klase najgore moguće vrste!!

ODGOVORITE
Name

Xxx

28.10.2023 08:23

Ovo je genocid prema radnicima od strane jednog direktora. Takvih direktora ima na svakom koraku i zato narod napušta ovu sramotnu državu. Kako ga nije sramota? Zašto država ćuti na ovaj teror? Radnici ne smiju biti bolesni, jel je bitan profit od jednog radnika. Sramota!

ODGOVORITE
Name

Sur

28.10.2023 09:17

Prosla su vremena kad si ti i taki ko ti gazili radnike sad je stanje drugacije pa malo vidite kako to ide,ali to je za vas nista sta ste vi radili radnicima prokletnici

ODGOVORITE
Name

Alo

28.10.2023 14:40

Umicevicu sizofenicaru sta si ti sebi umislio da si neko i nesto.Ti si ludjace za veliko psitiatrisko lijecenje bez morala karaktera osjecaja.Moras pod hitno na lijecenje jer si sa takvim izjavama opasan po okolinu.Odkud ti pravo da ti donosis odluke o ljekarima. Ti omalovazavas ljekare.A prema radnicima pravis zlocin.Sudiceti bog ka i svakome.Sram te bilo bolesnice jedan.

Name

055

28.10.2023 10:37

Ovog opančara staviti da pravi opanke,jer tamo mu je mjesto,njegov mentalni sklop je upitan.

ODGOVORITE
Name

MA NEMOJ

28.10.2023 10:59

ZELIM TI DA TI BRZO ZATREBA DOKTOR UMICEVICU A JOS VISE DA TI DOKTORI NEMOGU POMOCI

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

28.10.2023 13:03

Obućar o zakonu i pravu.Angažovao socijalnog radnika?Ptice na grani znaju da to upisuju najgori đaci(čast izuzecima,ne želim nikog vrijeđati).Ovo je poslanik u skupštini grada.Kladim se da ne zna ni sva slova.Obućar kupio fabriku i priča o poštenju.Treba nam atomska bomba da nas poravna.

ODGOVORITE
Name

Goga

28.10.2023 13:06

Kamo sreće da za takvog poslodavca niko neće da radi,pa bi onda znao da cijeni one koji krvavo rade za njegov profit

ODGOVORITE
Name

Pedja

28.10.2023 13:16

Taj isti smrad je predlagao vlastima da uvedu obavezu radniku da mora prihvatiti ponudjeni posao(čitaj, njegovu ponudu). U protivnom, brisali bi se sa biroa. STRAŠNO!!!

ODGOVORITE
Name

miki

28.10.2023 13:58

Ove kao Umicevic u zatvor, neka poveca plate I nedaje na sponzorstva, sve olosi

ODGOVORITE
Name

Marko,Njemacka

28.10.2023 14:58

Koliko volim sto sam u Njemackoj,nema ovakih govana,doktor ,kad ti napise bolovanje to je Amin. Trebaju te jadnice doci ovamo raditi a ne kod djubradi

ODGOVORITE
Name

Realista

28.10.2023 15:21

Smeće od čoveka. Ološ najveći. Ne znam od koga mi je više muka, Umičevića ili onog gnjece Saše Trivića.

ODGOVORITE
Name

Sl

28.10.2023 15:59

Ovaj glavati Mislin da su radnici robovi.fuj kakav diletant

ODGOVORITE
Name

Zdr.radnik

28.10.2023 20:10

Nedopustivo,protivzakonito i kaznjivo javno iznositi zdr.stanje pacijenta.O njemu treba da brinu zdr.radnici a ne poslodavac.Poslodavac bi Se trebao pobrinuti kako pomoci radniku a ne obrnuto.Ali svako pravi i zakone i pravila.Soc.radnik treba da radi za pacijenta,radnika a ne ???…

ODGOVORITE
Name

Maja

28.10.2023 21:03

Odavno nisam vidjela nesto odvratnije i antipaticnije a uz to bezobraznije.

ODGOVORITE
Name

Dragisa

28.10.2023 21:11

Rijesite Umicevica!

ODGOVORITE
Name

Đed Krsto

28.10.2023 22:32

Aj kako bi te ja namlatio konjino jedna odvratna

ODGOVORITE
Name

Re:Djed Krsto

29.10.2023 09:58

I ja bih volio istresti tu odvratnu seljacinu iz gaća. Doktor je gulio stolicu i učio 20 godina da mu jedan obućar priuceni šalje nekakve prijetnje jer se osilio uz vlast snsd. U Njemackoj poslodavac nesmije da pita radnika ni ko mu je dao bolovanje ni kakva je bolest u pitanju? A nedaj bože da ovako nešto napise doktoru. Ovo može samo u ovoj razvlascenoj državi gdje kriminalci novobogatasi kolo vode i oni uz Partiju i Vodju osjećaju moć i koriste silu. Doktor je trebao da mu taj papir nabije u nos.

Name

Brane Nusic

29.10.2023 09:45

Da te jadne zene imaju oceve, bracu ili muzeve, situacija bi bila drugacija. Ova drtina ne bi smjela zinuti. Ali, posto kod vas nema muskaraca vec samo kuratih baba, moze raditi sta hoce. Kad vidis klosare, od 40 i vise godina kako kunu ko babe i ``junace`` se po tastaturi, zivot ti se smuci. Hrabri samo online a u stvarnosti obicni misevi i balegari.

ODGOVORITE
Name

Mrki

29.10.2023 18:32

Sta je ovo? Otkud pravo poslodavcu ili bilo kome drugom da uzima sebi za pravo da provjerava dijagnozu pacijenata? Sta radi drzava, zasto ne zastiti, pod broj jedan, pacijente od ovakvih kabadahija? Zasto porodicni doktori, a i ljekarske komisije upucuju bolesne pacijente na rad, posebno one starije. Ovo nema nigdje.

ODGOVORITE
Name

Zdrave

30.10.2023 06:13

Predlažem radnicima Bema da od sutra svi odu na bolovanje, inače ni jedan nećete dočekati penziju. Samo su u Jasenovcu i u Aušvicu tjerali bolesne da rade.

ODGOVORITE
Name

Pacijent penzioner

29.11.2023 20:52

Zao mi je sto je nas porodicni dr. Dujakovic dao otkaz. Cijenila sam njegov strucni i ljudski pristup pacijentu. Sad smo u problemu, jer smo bas njega birali za porodicnog doktora.

ODGOVORITE