Чиме су охрабрени у делегацији ЕУ у Сарајеву

Након јучерашњег састанка политичких лидера, Канцеларија ЕУ у Сарајеву је охрабрена вијешћу да се чини могућим напредак у погледу Закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма, као и почетак преговора о споразуму с Фронтеxом.

Република Српска 27.10.2023 | 13:40
Чиме су охрабрени у делегацији ЕУ у Сарајеву

Након јучерашњег састанка политичких лидера, Уред ЕУ је охрабрен вијешћу да се чини могућим напредак у погледу Закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма, као и почетак преговора о споразуму с Фронтеxом.

- С друге стране, разочаравајуће је да се није могао постићи компромис око сједишта апелационе инстанце Суда БиХ. Кључни приоритет 6 из Мишљења Европске комисије истиче потребу „унапређења функционисања правосуђа“, укључујући усвајање новог Закона о судовима. Према схватању ЕУ, расправа се водила између сједишта у Источном Сарајеву и Бањалуци - каже се у саопштењу.

Наводе да у складу са мишљењем Венецијанске комисије о овом питању, ЕУ напомиње да приликом утврђивања сједишта треба узети у обзир близину кључних елемената као што су тужилаштва, притворски објекти и казнено-поправне установе, те услуге правне помоћи.

- На основу тога, ЕУ не види никакав разлог да политички актери инсистирају на Бањалуци умјесто Источног Сарајева - каже се у саопштењу.

(БН) Фото: Илустрација 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

БЛБ

27.10.2023 14:04

Цим сте ви задовољни знаци да вамбсадасња власт одговара и ради у васем интересу. Лесинари-лицемјерна еу г.вна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ови,

27.10.2023 14:25

Из ЕУ, још мало ће нам одређивати и кад у wц да идемо. Шта њих брига јел то Источно Сарајево или Бања Лука, у све се петљају, а ви их подржавате још мало нећемо од њих ништа смети, постројавати ће нас ко дебил. Докле више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

27.10.2023 15:51

Није се у првом потезу прихватило Сарајево,ко фол бране се надлежности,биће мало навалите а ми ко фол бранимо...

Name

Ре

27.10.2023 19:08

И на крају це заврсит у Сарајеву јер Додику треба лова па це средит неки кредит или донацију.

Name

Саггитариус

27.10.2023 16:03

Господо из ЕУ уз дужно поштовање, морам да констатујем да сте ви као вегета, има вас у сваком јелу наше БИХ кухиње, и сваком лонцу морате бити поклопац!! Хајде прескоћите барем једну епизоду, јер постајете стварно досадни!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.10.2023 19:09

А да их нема ови наси неби ниста одрадили.

Name

Охранреми су

27.10.2023 23:14

Љигавцима који здусно у име најбројнијег народа, зарад својих позиција уцествују у слабљењу државе. Фукаре и лопови из ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ