Вучић: Никада нећу потписати присуство Косова у УН

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је увек спреман да потпише све што је потребно да се испуни када је реч о решавању ситуације на КиМ, али никада присуство Косова у УН и питање које се тиче независности Косова, територијалног интегритета Косова. 

Република Српска 27.10.2023 | 07:39
Вучић: Никада нећу потписати присуство Косова у УН
Вучић је, на конференцији за медије након састанка са европским званичницима у Бриселу, на питање новинара да ли је тачно да је рекао да није имао проблема да потпише понуђени споразум, али да жели да тзв. Косово прво испуни оно што је већ потписано, одговорио да то није суштина и да није проблем да ли ће нешто да потпише.  
 
"Нисам рекао да нисам имао проблема, али то није суштина. Ја сам спреман да потпишем шта год хоћете, од свега онога што је нама потребно да испунимо, сем ових ствари које сам говорио - присуство Косова у УН и питање независности Косова, територијалног интегритета Косова, то не, све остало - да", рекао је председник. 
 
Вучић је нагласио да је ово поновио много пута и да то није новост. 
 
"Ово није ништа ново, ништа није од данас, јуче или пре два месеца. Исто сам ово рекао и пре годину и пре месец дана, пре осам месеци и пре три месеца и пре неколико дана", истакао је председник. 
 
Вучић је указао на то да треба погледати како новинари из Србије чекају да ли ће да каже једно или друго, а да треба погледати новинаре из Приштине.
 
"Они ће сви да вам скоче за врат, да вам објасне како они не морају и није потребно да испуне оно што су потписали. Не оно што су прихватили или рекли, већ оно што су потписали и, извините, мораћете то да испуните", рекао је председник. 
 
На питање новинара која је будућност дијалога Београда и Приштине ако премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти као предуслов поставља санкције Србији, председник је одговорио да су у питању игре са циљем да се кривица пребаци на другу страну. 
 
"Све су ово биле нечије игре, не би ли покушао да пребаци кривицу на другу страну и све време смо само кроз то морали да пролазимо. Ја мислим да је данас и лидерима, а и саветницима који су дошли у касним поподневним сатима, ситуација неупоредиво јаснија него што је била", рекао је председник. 
 
(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

+

27.10.2023 07:51

Браво за искреност и труд Вучићу. Живимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоко

27.10.2023 13:23

Хебо те он глупане, за тебе је резерват као и за њега!

Name

Нада

27.10.2023 12:05

Само да оде с власти, брука и срамота Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

27.10.2023 12:06

А ста би од уговора у којем писе да Србија неце спријецит улазак Косова у медјународне организације? Тај је давно потписан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро питање

27.10.2023 14:52

Тако је. То стоји у Бриселском споразуму потписаном 2013. године, којим је такодје предвидјено формирање Заједнице опстина са српском вецином.

Name

КиМ је Србија

27.10.2023 15:07

Док постоји планета, а ако не би било неце ни нико бити сто је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

27.10.2023 16:03

Пасто то нама говорис, нас то не интересује... То понављас 5374-ти пут...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахахахахаха

27.10.2023 19:55

Е никада нећеш ни добити ЗСО

ОДГОВОРИТЕ