Vučić: Nikada neću potpisati prisustvo Kosova u UN

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uvek spreman da potpiše sve što je potrebno da se ispuni kada je reč o rešavanju situacije na KiM, ali nikada prisustvo Kosova u UN i pitanje koje se tiče nezavisnosti Kosova, teritorijalnog integriteta Kosova. 

Republika Srpska 27.10.2023 | 07:39
Vučić: Nikada neću potpisati prisustvo Kosova u UN
Vučić je, na konferenciji za medije nakon sastanka sa evropskim zvaničnicima u Briselu, na pitanje novinara da li je tačno da je rekao da nije imao problema da potpiše ponuđeni sporazum, ali da želi da tzv. Kosovo prvo ispuni ono što je već potpisano, odgovorio da to nije suština i da nije problem da li će nešto da potpiše.  
 
"Nisam rekao da nisam imao problema, ali to nije suština. Ja sam spreman da potpišem šta god hoćete, od svega onoga što je nama potrebno da ispunimo, sem ovih stvari koje sam govorio - prisustvo Kosova u UN i pitanje nezavisnosti Kosova, teritorijalnog integriteta Kosova, to ne, sve ostalo - da", rekao je predsednik. 
 
Vučić je naglasio da je ovo ponovio mnogo puta i da to nije novost. 
 
"Ovo nije ništa novo, ništa nije od danas, juče ili pre dva meseca. Isto sam ovo rekao i pre godinu i pre mesec dana, pre osam meseci i pre tri meseca i pre nekoliko dana", istakao je predsednik. 
 
Vučić je ukazao na to da treba pogledati kako novinari iz Srbije čekaju da li će da kaže jedno ili drugo, a da treba pogledati novinare iz Prištine.
 
"Oni će svi da vam skoče za vrat, da vam objasne kako oni ne moraju i nije potrebno da ispune ono što su potpisali. Ne ono što su prihvatili ili rekli, već ono što su potpisali i, izvinite, moraćete to da ispunite", rekao je predsednik. 
 
Na pitanje novinara koja je budućnost dijaloga Beograda i Prištine ako premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kao preduslov postavlja sankcije Srbiji, predsednik je odgovorio da su u pitanju igre sa ciljem da se krivica prebaci na drugu stranu. 
 
"Sve su ovo bile nečije igre, ne bi li pokušao da prebaci krivicu na drugu stranu i sve vreme smo samo kroz to morali da prolazimo. Ja mislim da je danas i liderima, a i savetnicima koji su došli u kasnim popodnevnim satima, situacija neuporedivo jasnija nego što je bila", rekao je predsednik. 
 
(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

+

27.10.2023 07:51

Bravo za iskrenost i trud Vučiću. Živimo.

ODGOVORITE
Name

Djoko

27.10.2023 13:23

Hebo te on glupane, za tebe je rezervat kao i za njega!

Name

Nada

27.10.2023 12:05

Samo da ode s vlasti, bruka i sramota Srbije.

ODGOVORITE
Name

BL

27.10.2023 12:06

A sta bi od ugovora u kojem pise da Srbija nece sprijecit ulazak Kosova u medjunarodne organizacije? Taj je davno potpisan.

ODGOVORITE
Name

Dobro pitanje

27.10.2023 14:52

Tako je. To stoji u Briselskom sporazumu potpisanom 2013. godine, kojim je takodje predvidjeno formiranje Zajednice opstina sa srpskom vecinom.

Name

KiM je Srbija

27.10.2023 15:07

Dok postoji planeta, a ako ne bi bilo nece ni niko biti sto je.

ODGOVORITE
Name

Idealno

27.10.2023 16:03

Pasto to nama govoris, nas to ne interesuje... To ponavljas 5374-ti put...

ODGOVORITE
Name

Ahahahahaha

27.10.2023 19:55

E nikada nećeš ni dobiti ZSO

ODGOVORITE