Влада Црне Горе ће бити стабилна, нема више Мила

Нова Влада Црне Горе биће стабилна, поручио је проф. др Владимир Павићевић, политиколог и политички аналитичар у емисији МАТ БН телевизије.

Регион 26.10.2023 | 21:28
Влада Црне Горе ће бити стабилна, нема више Мила

Претходне двије постмиловске владе биле су мањинске, а то је рецепт да буду кратког даха, истиче Павићевић. Додаје да то потврђује чињеница да су обје те владе имале велика постигнућа али да су пале у Скупштини Црне Горе.

“Да би једна влада била стабилна мора да има најширу могућу подршку у скупштини. Када је имате, уколико се појави неки дио владе који је нечим незадовољан па крене да вас уцјењује или условљава, ви то можете да ријешите. Милојко Спајић има убједљиву већину и врло је тешко замислити ситуацију да неко дође до тога да је руши“, јасан је Павићевић.

Уколико би се то и десило, наводи он, тај дио који чини владу би морао да се окрене ДПС-у Мила Ђукановића и да владу руши са њим.

„Наше искуство показује да, када се год неко окрене Ђукановићу, слиједи пад подршке грађана. То више нико неће да ради. Ђукановић је сам себи постао антикапмања. Он је странку потпуно екстремизовао“, објашњава Павићевић.

Посљедице тога су, каже, двоструке: они наумјеренији гласачи напуштају ту странку јер не желе да дају подршку некоме ко је радикалан. Друга ствар је, додаје, да нико неће са ДПС-ом.

Спајић се, послије мањих проблема и политичког лутања, вратио на прави пут, и обећао је грађанима повећања плата и то је и испунио, а када даје нова, вјерује му се јер грађани имају искуство да су ранија обећања испуњена, мишљења је Павићевић.

„Грађани очекују да Влада Црне Горе својим радом обезбједи бољи животни стандард грађана. Они такође, након бурног периода, очекују стабилизацију политичких прилика. Уласком Коалције за будућност Црне Горе, бившег Демократског фронта, у власт стварају се услови за стабилизацију прилика. Да ти људи који су највише допринијели развлашћивању Мила Ђукаовића, послије три и по година добију прилику да имају своје представнике у Влади“, мишљења је Павићевић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ево,

27.10.2023 10:03

Већ је стабилна, само тунико није рекао, гдје извлачите ове самозване стручњаке, за све свашта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј,о'со Мило!?

28.10.2023 10:38

Нисам то цуо а ко је преузео Милино канабе?

ОДГОВОРИТЕ