Vlada Crne Gore će biti stabilna, nema više Mila

Nova Vlada Crne Gore biće stabilna, poručio je prof. dr Vladimir Pavićević, politikolog i politički analitičar u emisiji MAT BN televizije.

Region 26.10.2023 | 21:28
Vlada Crne Gore će biti stabilna, nema više Mila

Prethodne dvije postmilovske vlade bile su manjinske, a to je recept da budu kratkog daha, ističe Pavićević. Dodaje da to potvrđuje činjenica da su obje te vlade imale velika postignuća ali da su pale u Skupštini Crne Gore.

“Da bi jedna vlada bila stabilna mora da ima najširu moguću podršku u skupštini. Kada je imate, ukoliko se pojavi neki dio vlade koji je nečim nezadovoljan pa krene da vas ucjenjuje ili uslovljava, vi to možete da riješite. Milojko Spajić ima ubjedljivu većinu i vrlo je teško zamisliti situaciju da neko dođe do toga da je ruši“, jasan je Pavićević.

Ukoliko bi se to i desilo, navodi on, taj dio koji čini vladu bi morao da se okrene DPS-u Mila Đukanovića i da vladu ruši sa njim.

„Naše iskustvo pokazuje da, kada se god neko okrene Đukanoviću, slijedi pad podrške građana. To više niko neće da radi. Đukanović je sam sebi postao antikapmanja. On je stranku potpuno ekstremizovao“, objašnjava Pavićević.

Posljedice toga su, kaže, dvostruke: oni naumjereniji glasači napuštaju tu stranku jer ne žele da daju podršku nekome ko je radikalan. Druga stvar je, dodaje, da niko neće sa DPS-om.

Spajić se, poslije manjih problema i političkog lutanja, vratio na pravi put, i obećao je građanima povećanja plata i to je i ispunio, a kada daje nova, vjeruje mu se jer građani imaju iskustvo da su ranija obećanja ispunjena, mišljenja je Pavićević.

„Građani očekuju da Vlada Crne Gore svojim radom obezbjedi bolji životni standard građana. Oni takođe, nakon burnog perioda, očekuju stabilizaciju političkih prilika. Ulaskom Koalcije za budućnost Crne Gore, bivšeg Demokratskog fronta, u vlast stvaraju se uslovi za stabilizaciju prilika. Da ti ljudi koji su najviše doprinijeli razvlašćivanju Mila Đukaovića, poslije tri i po godina dobiju priliku da imaju svoje predstavnike u Vladi“, mišljenja je Pavićević.

(BN) Foto: BN

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Evo,

27.10.2023 10:03

Već je stabilna, samo tuniko nije rekao, gdje izvlačite ove samozvane stručnjake, za sve svašta.

ODGOVORITE
Name

Cuj,o'so Milo!?

28.10.2023 10:38

Nisam to cuo a ko je preuzeo Milino kanabe?

ODGOVORITE