Ученик каменом ударио наставницу, полиција у школи

Како незванично сазнајемо, ученик је камен погодио наставницу географије која је пала на под.

Република Српска 25.10.2023 | 21:38
Ученик каменом ударио наставницу, полиција у школи

У Основној школи Кнез Иво од Семберије у Бијељини вечерас се десио инцидент.

Како незванично сазнаје БН, ученик је каменом погодио наставницу географије која је пала на под. Инцидент није био на часу у учионици него унутар школе.

Колима хитне помоћи наставницу су одвезли у болницу.

Око школе налази се полиција.Истрага је у току

Полиицја је наводно дјечака пронашла и одвела.

Више детаља није познато.

(БН) Фото: БН

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Професор

25.10.2023 22:12

Нажалост, ово је показатељ да све полази од куће. Код нас се када је ријец о просвјети, најчешће чује, имају 3 мј распуста. Драги моји, мукотрпан је посао који ми радимо задњих година, знацајно мање плацен од многих других послова, а упамтите, без нас нема ниједне струке. Уз подршку система и родитеља. Прихватам, апсолутно свјесно, да и код нас има кукоља, али не много.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

26.10.2023 00:42

Зашто ћутимо? Демонстрације?

Name

Ре Професор

26.10.2023 05:36

Знамо Профо, дужно поштовање и хвала вам! Ово је за сваку осуду, али није само до породице него је и пуно више до друштва, до окружењу у коме се дјеца крећу и одрастају! Јел можете замислити овакву ситуацију прије 30, а да не кажем прије 40 - 50 година у вријеме мога одрастања и школовања! Тешко! Било је и тад појединачних случајева али то се у ходу решавало - радио је прут, који је данас законом забрањен!

Name

Зворник

26.10.2023 05:38

Да си прави проф. неби тако причао, јер би знао да је највечи терет пребачен на породицу-родитеље, чију улогу је друштво минимизирало и маргинализовало, чврсто им везујучи руке. Не смију ништа као ни просв. радници. Ово је питање општедруштвене акције, школа, породица, медији, влада,...Ако имаш телевизију која омладину трује и бомбардује глупостима цјелодневно, типа Пинка, са филмовима пуним насиља, гдје се промовишу поступци разних Карлеуша, Беквалчевих, Лазића, и иних, како породица да поништи тај негативан утицај? Никако. Коцкарнице на сваком углу, дрога скоро па легализована, кафићи раде док има гостију, појединци пуни новца нигдје не радећи а нико их не пита за поријекло, у просвјети раде типови сумњивих моралних квалитета, итд, итд,...Док се ови проблеми не отклоне, тешко ће се доћи до резултата, мада је за добар дио генерација веч касно. Значи ово питање није тако просто веч напротив.

Name

Јаффа

26.10.2023 06:28

Нажалост, држава никад није поштовала рад људи у образовању. А ко не поштује знање дочека га незнање.

Name

А

26.10.2023 07:08

Наравно да све полази од куће. Мени је један дјечак у основној рекао да ће погодити моју маму каменом у главу, притом су његови родитељи образовани и раде. Замислите ви то, страшно!

Name

Професоре

26.10.2023 07:09

Фино си ти ово нама ,граматички и правописно тачно све исписао ово нама . Сад ми знамо у чему је проблем . У плати и тешком раду .То ко из оног филма “Тито и ја” Кад чита писмо старјесина од ученика и вели Да се у писму родитељима жали на мене и на гузу.

Name

Професор

26.10.2023 11:36

Да, да. У врло тешком раду. "Татина и мамина" дјеца су таква свагдје па и у учионицама. Од првог дана школовања. Написао сам, ако сте пажљиво читали да требамо подршку система и родитеља. А плата, уз дужно постовање, прениска у односу на многе ухљебе у насој дрзави/ентитету. Покусајте замислити да проф математике има у норми 9 одјељења, са просјеком од 20 дјака, знаци 180 разлицитих психологија. Треба то све дрзати под контролом. Реци цете, то вам је посао. Јесте, али зато гласно вапимо за помоћи.

Name

Пен

25.10.2023 22:40

Ово су господа министри просвјете дозволили разним правилницима и изостављањем васпитног дијела из школе. Сва права дјеци а гдје су обавезе? Наставник прави административац без икаквих права. Министри били у учионици само као ђаçи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

26.10.2023 09:12

Поштовани(а).Школа је васпитнообразовна инститиција која је ослоњена на три стуба.Стручни педагошки рад,закон о образовању и подршка министарства образовања.Када говорите о условима рада морам напоменути да је све мање вриједних образованих и одговорних педагога чиме се урушава квалитет образовања.Изостају,поред стручности,одговорност,марљивост и дисциплина.О томе би требало донијети нове и ригорозније прописе.Наводим примјер да ученик долази у средњу школу који не зна таблицу множења или континенте.За такве пропусте,признат ће те,криви су педагози.Са друге стране кућни одгој примитивизма,неваспирања па и деликвентности је и превише присутан.Стога дроштво мора што хитније реаговати,ако већ није касно.

Name

А

26.10.2023 10:20

Постоје и потешкоће у учењу, а не одмах етикетирати дјецу „не зна он континенте и да рачуна“. Не прича се довољно о дискалкулији, дислексији... Има и добре дјеце која нису одликаши због тих потешкоћа у учењу. Немојмо осуђивати, информишимо се.

Name

ре

26.10.2023 15:10

А шта рећи,кад при пријему у средњу школу се испод црте нађе 50 одличних ђака,а у септембру у клупама се нађе толико са тројкама,уписаних знамо како.

Name

Раћо

25.10.2023 22:52

Гдје је он вјежбао? Вјероватно га отац водио на Дакићеве и Мишкове шљункаре на Дрини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доситеј

25.10.2023 22:54

Да је није погодио, било би заташкано. Довољно је видјети изглед просвјетних радница,па чак и радника при изласку са часова. Знојави, психичког растројства, црвенила, пуно лошије него рудари из јаме. Ученици су заштићени свим законима и правилницима, просвјетари и за најмањи иницидент који им наметнут иду на дисциплинске или суспензије. Министар образовања, очито особа залутала у браншу, не разумије процес образовања,а тек наметнута директорка РПЗ, бахата, арогантна, нестручна и без педагошког искуства, дошла је на ово мјесто да угаси и посљедњу сијалицу у образовању. Ако је школство са претходним министрима пало на дно, сада се са овим кадровима дно провалили и гравитација нас вуче у амбис. Ово је довољан разлог да се поднесу оставке и смијене сви из министарства образовања, јер тамо нису никада требали ни доћи. Иницијатива за израду Правилника о заштити радника на радном мјесту је покренута, нацрт урадјен, али то не дотиче ни Министарство ни Синдикат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

26.10.2023 05:38

Све је тако, јавност не зна шта просвјетни радници трпе у школама. Да дјеца знају како су наставници незаштићени , они би њих тукли . Само пропаганда дјечијих права, предавања им држе лијечени наркомани, алкохоличари, . А о стручној поткованости у министарству да не причамо?!

Name

Ре

26.10.2023 07:10

Када сте се записљавали по портијској линији,тада се нисте залили.

Name

Ре,ре

26.10.2023 12:10

Ако се неко супроставља партијском запошљавању то су радници образовања. Партијско запошљавање је од 2008. године. Овдје видим коментара радника из образовања, на коментаре оних који су ван струке не треба се освртати

Name

Будала као и ти

26.10.2023 00:30

Можда није ђаба.Много је асоцијалног у понашању дјеце и омладине, али и много је наставног кадра који је није за за педагогије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана

26.10.2023 05:29

Куцно васпитање нема овај дјецак. Дрзава слуса запад и унистава сколство, овај слуцај је резултат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Учо

26.10.2023 07:09

Сад ће опет да смисле неки записник да наставници воде, као реферални механизам нпр. И опет ће ту све да стане, јер социјалне службе не раде ништа, министарство не ради ништа. Само ће наставници добити још један у мору папира које треба да пишу и евентуални допис министарства уз опаску како су ту ипак најкривљи сами наставници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

26.10.2023 07:12

Фин неки дјечак,фино васпитан. То треба одма у поправни дом с родитељима велика казна. Хоће ли нам дјеца остати без наставника због оваквих кретена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

26.10.2023 09:13

Сваким даном се све више потврђује да смо као друштво дотакли дно. Риба смрди од главе.

ОДГОВОРИТЕ