Učenik kamenom udario nastavnicu, policija u školi

Kako nezvanično saznajemo, učenik je kamen pogodio nastavnicu geografije koja je pala na pod.

Republika Srpska 25.10.2023 | 21:38
Učenik kamenom udario nastavnicu, policija u školi

U Osnovnoj školi Knez Ivo od Semberije u Bijeljini večeras se desio incident.

Kako nezvanično saznaje BN, učenik je kamenom pogodio nastavnicu geografije koja je pala na pod. Incident nije bio na času u učionici nego unutar škole.

Kolima hitne pomoći nastavnicu su odvezli u bolnicu.

Oko škole nalazi se policija.Istraga je u toku

Poliicja je navodno dječaka pronašla i odvela.

Više detalja nije poznato.

(BN) Foto: BN

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Profesor

25.10.2023 22:12

Nažalost, ovo je pokazatelj da sve polazi od kuće. Kod nas se kada je rijec o prosvjeti, najčešće čuje, imaju 3 mj raspusta. Dragi moji, mukotrpan je posao koji mi radimo zadnjih godina, znacajno manje placen od mnogih drugih poslova, a upamtite, bez nas nema nijedne struke. Uz podršku sistema i roditelja. Prihvatam, apsolutno svjesno, da i kod nas ima kukolja, ali ne mnogo.

ODGOVORITE
Name

Kolega

26.10.2023 00:42

Zašto ćutimo? Demonstracije?

Name

Ре Професор

26.10.2023 05:36

Знамо Профо, дужно поштовање и хвала вам! Ово је за сваку осуду, али није само до породице него је и пуно више до друштва, до окружењу у коме се дјеца крећу и одрастају! Јел можете замислити овакву ситуацију прије 30, а да не кажем прије 40 - 50 година у вријеме мога одрастања и школовања! Тешко! Било је и тад појединачних случајева али то се у ходу решавало - радио је прут, који је данас законом забрањен!

Name

Zvornik

26.10.2023 05:38

Da si pravi prof. nebi tako pričao, jer bi znao da je največi teret prebačen na porodicu-roditelje, čiju ulogu je društvo minimiziralo i marginalizovalo, čvrsto im vezujuči ruke. Ne smiju ništa kao ni prosv. radnici. Ovo je pitanje opštedruštvene akcije, škola, porodica, mediji, vlada,...Ako imaš televiziju koja omladinu truje i bombarduje glupostima cjelodnevno, tipa Pinka, sa filmovima punim nasilja, gdje se promovišu postupci raznih Karleuša, Bekvalčevih, Lazića, i inih, kako porodica da poništi taj negativan uticaj? Nikako. Kockarnice na svakom uglu, droga skoro pa legalizovana, kafići rade dok ima gostiju, pojedinci puni novca nigdje ne radeći a niko ih ne pita za porijeklo, u prosvjeti rade tipovi sumnjivih moralnih kvaliteta, itd, itd,...Dok se ovi problemi ne otklone, teško će se doći do rezultata, mada je za dobar dio generacija več kasno. Znači ovo pitanje nije tako prosto več naprotiv.

Name

Jaffa

26.10.2023 06:28

Nažalost, država nikad nije poštovala rad ljudi u obrazovanju. A ko ne poštuje znanje dočeka ga neznanje.

Name

A

26.10.2023 07:08

Naravno da sve polazi od kuće. Meni je jedan dječak u osnovnoj rekao da će pogoditi moju mamu kamenom u glavu, pritom su njegovi roditelji obrazovani i rade. Zamislite vi to, strašno!

Name

Profesore

26.10.2023 07:09

Fino si ti ovo nama ,gramatički i pravopisno tačno sve ispisao ovo nama . Sad mi znamo u čemu je problem . U plati i teškom radu .To ko iz onog filma “Tito i ja” Kad čita pismo starjesina od učenika i veli Da se u pismu roditeljima žali na mene i na guzu.

Name

Profesor

26.10.2023 11:36

Da, da. U vrlo teškom radu. "Tatina i mamina" djeca su takva svagdje pa i u učionicama. Od prvog dana školovanja. Napisao sam, ako ste pažljivo čitali da trebamo podršku sistema i roditelja. A plata, uz dužno postovanje, preniska u odnosu na mnoge uhljebe u nasoj drzavi/entitetu. Pokusajte zamisliti da prof matematike ima u normi 9 odjeljenja, sa prosjekom od 20 djaka, znaci 180 razlicitih psihologija. Treba to sve drzati pod kontrolom. Reci cete, to vam je posao. Jeste, ali zato glasno vapimo za pomoći.

Name

Pen

25.10.2023 22:40

Ovo su gospoda ministri prosvjete dozvolili raznim pravilnicima i izostavljanjem vaspitnog dijela iz škole. Sva prava djeci a gdje su obaveze? Nastavnik pravi administrativac bez ikakvih prava. Ministri bili u učionici samo kao đaçi.

ODGOVORITE
Name

Mišo

26.10.2023 09:12

Poštovani(a).Škola je vaspitnoobrazovna institicija koja je oslonjena na tri stuba.Stručni pedagoški rad,zakon o obrazovanju i podrška ministarstva obrazovanja.Kada govorite o uslovima rada moram napomenuti da je sve manje vrijednih obrazovanih i odgovornih pedagoga čime se urušava kvalitet obrazovanja.Izostaju,pored stručnosti,odgovornost,marljivost i disciplina.O tome bi trebalo donijeti nove i rigoroznije propise.Navodim primjer da učenik dolazi u srednju školu koji ne zna tablicu množenja ili kontinente.Za takve propuste,priznat će te,krivi su pedagozi.Sa druge strane kućni odgoj primitivizma,nevaspiranja pa i delikventnosti je i previše prisutan.Stoga droštvo mora što hitnije reagovati,ako već nije kasno.

Name

A

26.10.2023 10:20

Postoje i poteškoće u učenju, a ne odmah etiketirati djecu „ne zna on kontinente i da računa“. Ne priča se dovoljno o diskalkuliji, disleksiji... Ima i dobre djece koja nisu odlikaši zbog tih poteškoća u učenju. Nemojmo osuđivati, informišimo se.

Name

re

26.10.2023 15:10

A šta reći,kad pri prijemu u srednju školu se ispod crte nađe 50 odličnih đaka,a u septembru u klupama se nađe toliko sa trojkama,upisanih znamo kako.

Name

Raćo

25.10.2023 22:52

Gdje je on vježbao? Vjerovatno ga otac vodio na Dakićeve i Miškove šljunkare na Drini?

ODGOVORITE
Name

Dositej

25.10.2023 22:54

Da je nije pogodio, bilo bi zataškano. Dovoljno je vidjeti izgled prosvjetnih radnica,pa čak i radnika pri izlasku sa časova. Znojavi, psihičkog rastrojstva, crvenila, puno lošije nego rudari iz jame. Učenici su zaštićeni svim zakonima i pravilnicima, prosvjetari i za najmanji inicident koji im nametnut idu na disciplinske ili suspenzije. Ministar obrazovanja, očito osoba zalutala u branšu, ne razumije proces obrazovanja,a tek nametnuta direktorka RPZ, bahata, arogantna, nestručna i bez pedagoškog iskustva, došla je na ovo mjesto da ugasi i posljednju sijalicu u obrazovanju. Ako je školstvo sa prethodnim ministrima palo na dno, sada se sa ovim kadrovima dno provalili i gravitacija nas vuče u ambis. Ovo je dovoljan razlog da se podnesu ostavke i smijene svi iz ministarstva obrazovanja, jer tamo nisu nikada trebali ni doći. Inicijativa za izradu Pravilnika o zaštiti radnika na radnom mjestu je pokrenuta, nacrt uradjen, ali to ne dotiče ni Ministarstvo ni Sindikat.

ODGOVORITE
Name

disident

26.10.2023 05:38

Sve je tako, javnost ne zna šta prosvjetni radnici trpe u školama. Da djeca znaju kako su nastavnici nezaštićeni , oni bi njih tukli . Samo propaganda dječijih prava, predavanja im drže liječeni narkomani, alkoholičari, . A o stručnoj potkovanosti u ministarstvu da ne pričamo?!

Name

Re

26.10.2023 07:10

Kada ste se zapisljavali po portijskoj liniji,tada se niste zalili.

Name

Re,re

26.10.2023 12:10

Ako se neko suprostavlja partijskom zapošljavanju to su radnici obrazovanja. Partijsko zapošljavanje je od 2008. godine. Ovdje vidim komentara radnika iz obrazovanja, na komentare onih koji su van struke ne treba se osvrtati

Name

Budala kao i ti

26.10.2023 00:30

Možda nije đaba.Mnogo je asocijalnog u ponašanju djece i omladine, ali i mnogo je nastavnog kadra koji je nije za za pedagogije.

ODGOVORITE
Name

Dana

26.10.2023 05:29

Kucno vaspitanje nema ovaj djecak. Drzava slusa zapad i unistava skolstvo, ovaj slucaj je rezultat.

ODGOVORITE
Name

Učo

26.10.2023 07:09

Sad će opet da smisle neki zapisnik da nastavnici vode, kao referalni mehanizam npr. I opet će tu sve da stane, jer socijalne službe ne rade ništa, ministarstvo ne radi ništa. Samo će nastavnici dobiti još jedan u moru papira koje treba da pišu i eventualni dopis ministarstva uz opasku kako su tu ipak najkrivlji sami nastavnici.

ODGOVORITE
Name

Istina

26.10.2023 07:12

Fin neki dječak,fino vaspitan. To treba odma u popravni dom s roditeljima velika kazna. Hoće li nam djeca ostati bez nastavnika zbog ovakvih kretena!

ODGOVORITE
Name

Nena

26.10.2023 09:13

Svakim danom se sve više potvrđuje da smo kao društvo dotakli dno. Riba smrdi od glave.

ODGOVORITE