Оптужница против Никшићанина због шверца дроге у БиХ

Тужилаштво Босне и Херцеговине подигло је оптужницу против Саве Папића, рођеног 1976. године у Никшићу, држављанина Црне Горе, који се тренутно налази у притвору, а због промета дроге као припадник криминалне банде, саопштено је из ове институције.

Босна и Херцеговина 24.10.2023 | 13:36
Оптужница против Никшићанина због шверца дроге у БиХ

Како се наводи, оптужени се терети да је, 15. јуна ове године, као члан организоване групе људи, неовлаштено извршио међународни пријенос марихуане у количини од више 35 килограма са подручја Црне Горе на подручје Босне и Херцеговине.

"Наведену опојну дрогу запаковану у пвц вреће оптужени је сакрио у посебно направљеном простору у поду аутомобила којим је управљао, а пронађена опојна дрога је након извршеног претреса одузета од стране припадника Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ", стоји у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Оптужени се терети да је постао члан организоване групе људи и неовлаштено извршио међународни пријенос и пријевоз супстанци које су прописом проглашене опојним дрогама, чиме је починио кривично дјело "неовлаштени промет опојним дрогама".

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

(БН)  Фото:Архив

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Еxпорт

24.10.2023 16:32

Црногорац који се бави експортом конзумационих, и релаксирајуцих производа, мора у затвор. Један од ријетких дјетица, који је заврнуо рукаве и несто ради, а вамо га критикују због тога.

ОДГОВОРИТЕ