Optužnica protiv Nikšićanina zbog šverca droge u BiH

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Save Papića, rođenog 1976. godine u Nikšiću, državljanina Crne Gore, koji se trenutno nalazi u pritvoru, a zbog prometa droge kao pripadnik kriminalne bande, saopšteno je iz ove institucije.

Bosna i Hercegovina 24.10.2023 | 13:36
Optužnica protiv Nikšićanina zbog šverca droge u BiH

Kako se navodi, optuženi se tereti da je, 15. juna ove godine, kao član organizovane grupe ljudi, neovlašteno izvršio međunarodni prijenos marihuane u količini od više 35 kilograma sa područja Crne Gore na područje Bosne i Hercegovine.

"Navedenu opojnu drogu zapakovanu u pvc vreće optuženi je sakrio u posebno napravljenom prostoru u podu automobila kojim je upravljao, a pronađena opojna droga je nakon izvršenog pretresa oduzeta od strane pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH", stoji u saopštenju Tužilaštva BiH.

Optuženi se tereti da je postao član organizovane grupe ljudi i neovlašteno izvršio međunarodni prijenos i prijevoz supstanci koje su propisom proglašene opojnim drogama, čime je počinio krivično djelo "neovlašteni promet opojnim drogama".

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(BN)  Foto:Arhiv

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Export

24.10.2023 16:32

Crnogorac koji se bavi eksportom konzumacionih, i relaksirajucih proizvoda, mora u zatvor. Jedan od rijetkih djetica, koji je zavrnuo rukave i nesto radi, a vamo ga kritikuju zbog toga.

ODGOVORITE