Хамас тврди да су све болнице у Гази остале без горива

Милитантна група Хамас објавила је саопштење у којем наводи да су све болнице у Гази остале без горива.

Свијет 23.10.2023 | 14:21
Хамас тврди да су све болнице у Гази остале без горива

Како су навели, опсада која је у току осакатила је хуманитарне услове и изазвала озбиљне несташице у залихама хране и лијекова.

Критиковали су ограничену количину помоћи дозвољене у Гази и позвали арапске и исламске земље, као и Уједињене нације, да "интензивирају напоре" за отварање хуманитарног коридора.

"Појас Газе није био подвргнут ничему осим геноциду и злочинима против човјечности, који ће, ако се наставе, бити апсолутна срамота за човјечанство", додаје се у саопштењу.

Још раније је наведено да би блокада доласка горива у Газу могла имати "тешке посљедице" по животе 1.100 пацијената са затајењем бубрега, укључујући десетине дјеце.

Хуманитарна агенција УН-а УНРWА рекла је за ЦНН да је региону потребно гориво "хитно као вода и храна", у молби да се укључи у ограничену понуду помоћи која прелази у Газу.

(Клиx)  Фото:Мохаммед Абед/Афп

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Децко

23.10.2023 14:34

Класицан рат до истребљења!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Хамас има

23.10.2023 14:45

Горива, јел? Важно да сте се за то побринули.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

23.10.2023 15:25

Цуј терориста сто се брину за услове у којима зиве цивили? Па засто умјесто ракета не набаве гориво за болнице? Имају паре за рат и орузје, за копање тунела и сигурне куце у Дубаију, а немају за основне потребе људи који за њих гласају? Јадан Палестински народ, просто је тузно... наравно да им треба хуманитарна и свака друга помоц, али безобразлук је да се група терориста зали на услове које су сами изазвали. Да им је зао тог народа тразили би мир, а не радили то сто раде. Неко треба да спаси тај јадни народ, прво од рата па онда и од њихових "водја". Срамота је ста раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко.

23.10.2023 15:35

Тако вам И треба оцете прец границу И убијат зене И дјецу И узимат у плијен ви сте дивљаци сто посто зато це вас Амери унистит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ујко Вукасин

23.10.2023 19:34

Зао ми је народа Палестине ..

ОДГОВОРИТЕ