Олуја пустоши европске земље, трајаће данима

Поплаве услијед олује коју су метеоролози назвали Бабет могле би потрајати данима, упозорила је Агенција за животну средину, након што су неколико европских земаља захватиле киша и вјетар током викенда, а невријеме са собом однијело и неколико жртава.

Свијет 23.10.2023 | 07:39
Олуја пустоши европске земље, трајаће данима

Близу 120 упозорења о поплавама и даље је у цијелој Енглеској - укључујући источни Мидландс и дуж ријеке Северн. За сада су потврђене смрти четири особе које су погинуле у поплавама - једна у Схропсхиреу, једна у Дербyсхиреу и двије у Шкотској.

Метеоролошке службе најавиле су да је до сриједе могуће очекивати нове поплаве због јаке кише у дијеловима Енглеске - укључујући и дио око ријеке Северн. До сада је у Енглеској поплављено око 1.250 имања, наводи агенција.

Осим у Великој Британији, олуја погађа и остале дијелове европског континента.

Како се олуја спустила на копно у Скандинавију, изазвала је нагли пораст нивоа воде у градовима на југу Данске, поплавивши домове који су након тога остали и без електричног напајања.
 
(Клиx) Фото:ЕПА-ЕФЕ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Го

23.10.2023 09:17

Бог је најачи ко верује у њега тај је спашен . А ко је уз демона тај је поражен . Енглези хоћу свугдје свој нос да ставе да се умешају против ислама против православља а све за Давидову звијезду а против других вјера . Морају на то да мисле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

23.10.2023 18:21

Постоје само двије врсте људи: с једне стране праведници који се сматрају грешницима и друга врста људи грешници који се сматрају праведницима

ОДГОВОРИТЕ