Oluja pustoši evropske zemlje, trajaće danima

Poplave uslijed oluje koju su meteorolozi nazvali Babet mogle bi potrajati danima, upozorila je Agencija za životnu sredinu, nakon što su nekoliko evropskih zemalja zahvatile kiša i vjetar tokom vikenda, a nevrijeme sa sobom odnijelo i nekoliko žrtava.

Svijet 23.10.2023 | 07:39
Oluja pustoši evropske zemlje, trajaće danima

Blizu 120 upozorenja o poplavama i dalje je u cijeloj Engleskoj - uključujući istočni Midlands i duž rijeke Severn. Za sada su potvrđene smrti četiri osobe koje su poginule u poplavama - jedna u Shropshireu, jedna u Derbyshireu i dvije u Škotskoj.

Meteorološke službe najavile su da je do srijede moguće očekivati nove poplave zbog jake kiše u dijelovima Engleske - uključujući i dio oko rijeke Severn. Do sada je u Engleskoj poplavljeno oko 1.250 imanja, navodi agencija.

Osim u Velikoj Britaniji, oluja pogađa i ostale dijelove evropskog kontinenta.

Kako se oluja spustila na kopno u Skandinaviju, izazvala je nagli porast nivoa vode u gradovima na jugu Danske, poplavivši domove koji su nakon toga ostali i bez električnog napajanja.
 
(Klix) Foto:EPA-EFE

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Go

23.10.2023 09:17

Bog je najači ko veruje u njega taj je spašen . A ko je uz demona taj je poražen . Englezi hoću svugdje svoj nos da stave da se umešaju protiv islama protiv pravoslavlja a sve za Davidovu zvijezdu a protiv drugih vjera . Moraju na to da misle

ODGOVORITE
Name

Lav

23.10.2023 18:21

Postoje samo dvije vrste ljudi: s jedne strane pravednici koji se smatraju grešnicima i druga vrsta ljudi grešnici koji se smatraju pravednicima

ODGOVORITE