Израел упозорио: Хезболах игра вема опасну игру

Хезболах "игра веома опасну игру" и могао би да увуче Либан "у рат од којег нец́е добити ништа", изјавио је данас портпарол Израелских одбрамбених снага (ИДФ).

Свијет 22.10.2023 | 09:13
Израел упозорио: Хезболах игра вема опасну игру

"Да ли је либанска држава заиста спремна да угрози оно што је остало од либанског просперитета и либанског суверенитета зарад терориста у Гази", запитао је на друштвеној мрежи Икс (Твитер) портпарол ИДФ потпуковник Џонатан Конрикус, преноси СИ-Ен-Ен.

Конрикус је рекао да Хезболах напада израелске положаје у близини северне границе између Израела и Либана и "ескалира ситуацију".

ИДФ су регистровале случајеве у којима је Хезболах "намерно дејствовао у непосредној близини положаја Уједињених нација (УН)" у намери да испровоцира ИДФ да узврати на ватру и можда нанесе штету мировним снагама УН, рекао је Конрикус.
 Према његовим речима, либански Хезболах испаљује пројектиле и ракете из цивилних зграда и најчеће напада из насељених подручја.

"Искористили су много прилика да нападну израелске цивиле и војнике", казао је Конрикус и потврдио да су израелске снаге узвраћале тенковском ватром, беспилотним летелицама, артиљеријом и пешадијом по различитим инфраструктурним објектима Хезболаха.

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ре

22.10.2023 09:51

Коју игру ви играте 🤣🤣🤣🤣 што

ОДГОВОРИТЕ
Name

кк

22.10.2023 10:22

Израел свима попује. Чачка мечку...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некад

22.10.2023 10:57

Некад се пјевало у старој Југи ‘нема рата без Јасера Арафата’ Сад можемо реци ‘ нема рата без јевреја’ јер свуда су уплетени и постали гори од Енглеза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

22.10.2023 11:19

Најомраженији народ свијета ,невјерници,Бог их спалио дабогда.. Ционисто гром те убио Бајд на и сви остали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Терористи

22.10.2023 14:25

У Гази су терористи бебе , дјечица , жене , стари , изнемогли , млади студенти , ученици .Палестинци су сви терористи тако тврде Жидови .ДА ЛИ ??? 🤮

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па...

22.10.2023 21:37

Гласају за њих на изборима, убједљивом вецином. Дјеца су свакако недузна, и онај мали дио који не гласа за њих. Остали, не казем да је у реду ово сто им се десава, али недузни свакако нису. Ако подрзавају терористе, ваљда су свјесни ста то знаци и какве последице носи са собом. Гласас за бомбасе самоубице, отмицаре, силоватеље... ста друго да оцекујес од зивота? Понављам, није и реду ниста сто се десава тамо ни на једној страни, али немојте правити патетицна невинасца од људи који зеле да их Хамас преставља.