Izrael upozorio: Hezbolah igra vema opasnu igru

Hezbolah "igra veoma opasnu igru" i mogao bi da uvuče Liban "u rat od kojeg neće dobiti ništa", izjavio je danas portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

Svijet 22.10.2023 | 09:13
Izrael upozorio: Hezbolah igra vema opasnu igru

"Da li je libanska država zaista spremna da ugrozi ono što je ostalo od libanskog prosperiteta i libanskog suvereniteta zarad terorista u Gazi", zapitao je na društvenoj mreži Iks (Tviter) portparol IDF potpukovnik Džonatan Konrikus, prenosi SI-En-En.

Konrikus je rekao da Hezbolah napada izraelske položaje u blizini severne granice između Izraela i Libana i "eskalira situaciju".

IDF su registrovale slučajeve u kojima je Hezbolah "namerno dejstvovao u neposrednoj blizini položaja Ujedinjenih nacija (UN)" u nameri da isprovocira IDF da uzvrati na vatru i možda nanese štetu mirovnim snagama UN, rekao je Konrikus.
 Prema njegovim rečima, libanski Hezbolah ispaljuje projektile i rakete iz civilnih zgrada i najčeće napada iz naseljenih područja.

"Iskoristili su mnogo prilika da napadnu izraelske civile i vojnike", kazao je Konrikus i potvrdio da su izraelske snage uzvraćale tenkovskom vatrom, bespilotnim letelicama, artiljerijom i pešadijom po različitim infrastrukturnim objektima Hezbolaha.

(Tanjug) Foto: Tanjug/AP 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Re

22.10.2023 09:51

Koju igru vi igrate 🤣🤣🤣🤣 što

ODGOVORITE
Name

kk

22.10.2023 10:22

Izrael svima popuje. Čačka mečku...

ODGOVORITE
Name

Nekad

22.10.2023 10:57

Nekad se pjevalo u staroj Jugi ‘nema rata bez Jasera Arafata’ Sad možemo reci ‘ nema rata bez jevreja’ jer svuda su upleteni i postali gori od Engleza.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

22.10.2023 11:19

Najomraženiji narod svijeta ,nevjernici,Bog ih spalio dabogda.. Cionisto grom te ubio Bajd na i svi ostali...

ODGOVORITE
Name

Teroristi

22.10.2023 14:25

U Gazi su teroristi bebe , dječica , žene , stari , iznemogli , mladi studenti , učenici .Palestinci su svi teroristi tako tvrde Židovi .DA LI ??? 🤮

ODGOVORITE
Name

Pa...

22.10.2023 21:37

Glasaju za njih na izborima, ubjedljivom vecinom. Djeca su svakako neduzna, i onaj mali dio koji ne glasa za njih. Ostali, ne kazem da je u redu ovo sto im se desava, ali neduzni svakako nisu. Ako podrzavaju teroriste, valjda su svjesni sta to znaci i kakve posledice nosi sa sobom. Glasas za bombase samoubice, otmicare, silovatelje... sta drugo da ocekujes od zivota? Ponavljam, nije i redu nista sto se desava tamo ni na jednoj strani, ali nemojte praviti pateticna nevinasca od ljudi koji zele da ih Hamas prestavlja.