Додик, Бањац и Грујичић отворили нове објекте Бање "Мљечаница"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, директор Бање "Мљечаница" и министарка здравља Србије Даница Грујичић отворили су нове објекте хидроблока, хипербаричног центра и бунгалова, у Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница".

Република Српска 21.10.2023 | 11:39
Додик, Бањац и Грујичић отворили нове објекте Бање "Мљечаница"

Церемонији отварања присуствовали су највиши званичници Републике Српске, министри, посланици у Народној скупштини, представници Српске у институцијама БиХ, руководиоци републичких институција, начелници и градоначелници бројних локалних заједница у Српској и други званичници из Републике Српске и региона.

Претходно је Додик одржао састанак са министрима у Влади Српске, директорима Бање "Мљечаница" Дарком Бањцем, Фонда здравственог осигурања Дејаном Кустурићем, Путева Српске Миланом Дакићем и Вода Српске Мирославом Миловановићем.

Комплекс Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" подијељен је на здравствени и туристички дио, а данашњим отварањем хидроблока, хипербаричног центра и бунгалова завршава се фаза изградње и реконструкције здравственог дијела "Мљечанице".

У тој здравственој установи прошле године отворен је нови дијагностички центар и објекат полуинтензивне његе.
Слиједи изградња туристичко-рекреативног центра вишеструке намјене у оквиру пројекта изградње најмодернијег здравствено-туристичког комплекса у БиХ, који ће уз подршку предсједника и Владе Републике Српске у "Мљечаници" бити реализовани до почетка 2025. године.

(Срна/Фото: РТВ КД)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

БОБ РОЦК

21.10.2023 13:55

Шта једна бања има са полуинтзезивном његом, нека ми неки стручњак објасни, нек ми објасни хирург и анестезиолог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кико

21.10.2023 15:27

Уз подрску пресједника и владе РС, јел то они дају из својих дзепова, или будзета којег пуни народ сваки мјесец

Name

Да

21.10.2023 16:03

А колико је ту новаца опрано и опљацкано из будзета градана

Name

Ре Боб Роцк

21.10.2023 16:14

Ни они ни институт Зотовић немају интензивну његу, па чим се пацијенти погорша, транспорт на УКЦ, а то је глупост, јер као референтна установа мораш имати све услуге на располагању пацијенту. И мене занима ко се ту бави полуинтензивном његом и терапијом, јер физијатри су у рангу дерматолога и ових из медицине рада - измишљене специјализације да би и дјеца доктора имала шта да раде, а да се не морају бавити медицином :-)

Name

Н

21.10.2023 20:05

Поштовани, у бањи су на одјелу полуинтезивне његе смјештени пацијенти након можданих удара (21 дан након истог), пацијенти након операција кука, санације прелома ,пацијенти са дегенеративним обољењима итд. Исти захтијевају повећан ниво његе и помоћ око свакодневних активности,од храњења, терапије ,па до медицинско-техницких радњи које превазилазе ниво стандардне здравствене његе.Поздрав.

Name

Идеално

21.10.2023 20:24

Хидроблок хипербарицног центра... Ух сто то страсно звуци... Као да казесе хиперсоницне, ваздусно космицке снаге Русије...па туп од ледину...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

22.10.2023 15:14

Када ће приватизација? Који срећко ће је купити за мале паре а тако уређену за велике државне паре.

ОДГОВОРИТЕ