Dodik, Banjac i Grujičić otvorili nove objekte Banje "Mlječanica"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, direktor Banje "Mlječanica" i ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić otvorili su nove objekte hidrobloka, hiperbaričnog centra i bungalova, u Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica".

Republika Srpska 21.10.2023 | 11:39
Dodik, Banjac i Grujičić otvorili nove objekte Banje "Mlječanica"

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su najviši zvaničnici Republike Srpske, ministri, poslanici u Narodnoj skupštini, predstavnici Srpske u institucijama BiH, rukovodioci republičkih institucija, načelnici i gradonačelnici brojnih lokalnih zajednica u Srpskoj i drugi zvaničnici iz Republike Srpske i regiona.

Prethodno je Dodik održao sastanak sa ministrima u Vladi Srpske, direktorima Banje "Mlječanica" Darkom Banjcem, Fonda zdravstvenog osiguranja Dejanom Кusturićem, Puteva Srpske Milanom Dakićem i Voda Srpske Miroslavom Milovanovićem.

Кompleks Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" podijeljen je na zdravstveni i turistički dio, a današnjim otvaranjem hidrobloka, hiperbaričnog centra i bungalova završava se faza izgradnje i rekonstrukcije zdravstvenog dijela "Mlječanice".

U toj zdravstvenoj ustanovi prošle godine otvoren je novi dijagnostički centar i objekat poluintenzivne njege.
Slijedi izgradnja turističko-rekreativnog centra višestruke namjene u okviru projekta izgradnje najmodernijeg zdravstveno-turističkog kompleksa u BiH, koji će uz podršku predsjednika i Vlade Republike Srpske u "Mlječanici" biti realizovani do početka 2025. godine.

(Srna/Foto: RTV KD)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

BOB ROCK

21.10.2023 13:55

Šta jedna banja ima sa poluintzezivnom njegom, neka mi neki stručnjak objasni, nek mi objasni hirurg i anesteziolog

ODGOVORITE
Name

Kiko

21.10.2023 15:27

Uz podrsku presjednika i vlade RS, jel to oni daju iz svojih dzepova, ili budzeta kojeg puni narod svaki mjesec

Name

Da

21.10.2023 16:03

A koliko je tu novaca oprano i opljackano iz budzeta gradana

Name

Re Bob Rock

21.10.2023 16:14

Ni oni ni institut Zotović nemaju intenzivnu njegu, pa čim se pacijenti pogorša, transport na UKC, a to je glupost, jer kao referentna ustanova moraš imati sve usluge na raspolaganju pacijentu. I mene zanima ko se tu bavi poluintenzivnom njegom i terapijom, jer fizijatri su u rangu dermatologa i ovih iz medicine rada - izmišljene specijalizacije da bi i djeca doktora imala šta da rade, a da se ne moraju baviti medicinom :-)

Name

N

21.10.2023 20:05

Poštovani, u banji su na odjelu poluintezivne njege smješteni pacijenti nakon moždanih udara (21 dan nakon istog), pacijenti nakon operacija kuka, sanacije preloma ,pacijenti sa degenerativnim oboljenjima itd. Isti zahtijevaju povećan nivo njege i pomoć oko svakodnevnih aktivnosti,od hranjenja, terapije ,pa do medicinsko-tehnickih radnji koje prevazilaze nivo standardne zdravstvene njege.Pozdrav.

Name

Idealno

21.10.2023 20:24

Hidroblok hiperbaricnog centra... Uh sto to strasno zvuci... Kao da kazese hipersonicne, vazdusno kosmicke snage Rusije...pa tup od ledinu...

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

22.10.2023 15:14

Kada će privatizacija? Koji srećko će je kupiti za male pare a tako uređenu za velike državne pare.

ODGOVORITE