Хрватска треба да одустане од Трговске горе

Народни посланик СПС и предсједник одбора за Одбора за заститу зивотне средине Максим Скоко истакао је да је јако задовољан пролонгирањем рока одлагања радиоактивног отпада на локацији Черкезовац на Тргивској гори, али да то није рјешење и да неће бити задовољан док  представници Хрватске не одустану од намјере да одлаже отпад на овој локацији.

Република Српска 20.10.2023 | 14:02
Хрватска треба да одустане од Трговске горе

Идентичан став изнио је и посланик ПДП, који је и замјеник предсједника Одбора, Миланко Михајлица, истичући да пролонгирање рока није довољно и да БиХ није довољно урадила да се избори за то да се овај ризични отпад нуклеарне електране Кршко одлазе на Трговској гори.

Влада РС је припремила режолуцију гдје ће налозити свим институцијама РС да раде свој посао како би Хрватска одустала од те намјере. Имамо нека сазнања да би овај отпад требало да се одлаже тамо гдје је и произведен, али ми треба снажно институционално да дјелујемо да се супротставимо идеји одлагања на Трговској гори, казао је Михајлица.

Хрватски премијер Андреј Пленковић је рекао јуче у Сарајеву да су пролонгирали рок о одлагању радиоактивног отпада на Трговској гори.

(БН) Фото: БН 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Оли

20.10.2023 15:14

И то је неко узео паре и аминово🤬

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

20.10.2023 15:19

Наравно, да треба да одлажу тамо, гдје су га и произвели. А не преко цијеле ХР, па до Б И Х.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОY

20.10.2023 15:27

Опет иде жељкин вето и додикове клетве као и за Пељешки мост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

20.10.2023 16:02

Одлагалиште је 99% готовоЕУ је финансирала 60% остало Словенија и ХрватскаПае су узете порошене и само се чека када че нуклеарно гориво заавршити свој посо у Електрани и бити транспортовано у одлагалиштеСви који живе у тим подрућјима имају 5 година на располагању да продају имовину и да се иселе или да прихвате ризик становања у тим подрућјима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

20.10.2023 18:03

Лаж, Додик договорио са Милановићем да се отпад не одлаже у Трговској Гори, одлагат ће се у Кршком, требате читати и друге новине, примјер неке из Хрватске, али ево упамтите шта сам написао па ме се сјетите, ако објаве мој коментар,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

22.10.2023 19:48

Ја Имам сазнање да це се тај отпад да одлазе код Прњавора испод планине Љубиц.Лагер казу да вец постоји само се цека роба.