Hrvatska treba da odustane od Trgovske gore

Narodni poslanik SPS i predsjednik odbora za Odbora za zastitu zivotne sredine Maksim Skoko istakao je da je jako zadovoljan prolongiranjem roka odlaganja radioaktivnog otpada na lokaciji Čerkezovac na Trgivskoj gori, ali da to nije rješenje i da neće biti zadovoljan dok  predstavnici Hrvatske ne odustanu od namjere da odlaže otpad na ovoj lokaciji.

Republika Srpska 20.10.2023 | 14:02
Hrvatska treba da odustane od Trgovske gore

Identičan stav iznio je i poslanik PDP, koji je i zamjenik predsjednika Odbora, Milanko Mihajlica, ističući da prolongiranje roka nije dovoljno i da BiH nije dovoljno uradila da se izbori za to da se ovaj rizični otpad nuklearne elektrane Krško odlaze na Trgovskoj gori.

Vlada RS je pripremila režoluciju gdje će naloziti svim institucijama RS da rade svoj posao kako bi Hrvatska odustala od te namjere. Imamo neka saznanja da bi ovaj otpad trebalo da se odlaže tamo gdje je i proizveden, ali mi treba snažno institucionalno da djelujemo da se suprotstavimo ideji odlaganja na Trgovskoj gori, kazao je Mihajlica.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je rekao juče u Sarajevu da su prolongirali rok o odlaganju radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.

(BN) Foto: BN 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Oli

20.10.2023 15:14

I to je neko uzeo pare i aminovo🤬

ODGOVORITE
Name

+

20.10.2023 15:19

Naravno, da treba da odlažu tamo, gdje su ga i proizveli. A ne preko cijele HR, pa do B I H.

ODGOVORITE
Name

BOY

20.10.2023 15:27

Opet ide željkin veto i dodikove kletve kao i za Pelješki most.

ODGOVORITE
Name

Dušan

20.10.2023 16:02

Odlagalište je 99% gotovoEU je finansirala 60% ostalo Slovenija i HrvatskaPae su uzete porošene i samo se čeka kada če nuklearno gorivo zaavršiti svoj poso u Elektrani i biti transportovano u odlagališteSvi koji žive u tim podrućjima imaju 5 godina na raspolaganju da prodaju imovinu i da se isele ili da prihvate rizik stanovanja u tim podrućjima.

ODGOVORITE
Name

Miki

20.10.2023 18:03

Laž, Dodik dogovorio sa Milanovićem da se otpad ne odlaže u Trgovskoj Gori, odlagat će se u Krškom, trebate čitati i druge novine, primjer neke iz Hrvatske, ali evo upamtite šta sam napisao pa me se sjetite, ako objave moj komentar,.

ODGOVORITE
Name

Nenad-Nostradamus

22.10.2023 19:48

Ja Imam saznanje da ce se taj otpad da odlaze kod Prnjavora ispod planine Ljubic.Lager kazu da vec postoji samo se ceka roba.