Израел ухапсио портпарола Хамаса Хасана Јусефа

- Портпарол Хамаса Хасан Јусеф ухапшен је током рација које је Израел спровео широм Западне обале, саопштиле су данас израелске власти.

Свијет 20.10.2023 | 11:10
Израел ухапсио портпарола Хамаса Хасана Јусефа

Јусеф је ухапшен у четвртак "под сумњом да је деловао у име Хамаса", саопштила је израелска безбедносна агенција Шин Бет за Си-Ен-Ен (ЦНН).

Како се наводи, Јусеф је водец́а палестинска политичка личност који обавља дужност званичног портпарола Хамаса на Западној обали и члан је палестинског законодавног вец́а.

Си-Ен-Ен је раније јавио да се верује да је Јусеф међу више од 60 припадника Хамаса које је Израел притворио у рацијама широм Западне обале.

Јусефа су у неколико наврата хапсиле израелске снаге и провео је  24 године у израелским затворима под разним оптужбама за подстрекавање, улазак у Јерусалим без дозволе и због тога што је члан Хамаса.

Јусеф се редовно појављивао у међународним медијима, а ове седмице је канадском издању Тхе Глобе анд Маил рекао да мисли да ц́е Хамас бити спреман да ослободи таоце које држи, уколико Израел пристане на 24-часовни прекид ватре да би се омогуц́ило допремање помоц́и у Газу.

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 0

Оставите коментар