Izrael uhapsio portparola Hamasa Hasana Jusefa

- Portparol Hamasa Hasan Jusef uhapšen je tokom racija koje je Izrael sproveo širom Zapadne obale, saopštile su danas izraelske vlasti.

Svijet 20.10.2023 | 11:10
Izrael uhapsio portparola Hamasa Hasana Jusefa

Jusef je uhapšen u četvrtak "pod sumnjom da je delovao u ime Hamasa", saopštila je izraelska bezbednosna agencija Šin Bet za Si-En-En (CNN).

Kako se navodi, Jusef je vodeća palestinska politička ličnost koji obavlja dužnost zvaničnog portparola Hamasa na Zapadnoj obali i član je palestinskog zakonodavnog veća.

Si-En-En je ranije javio da se veruje da je Jusef među više od 60 pripadnika Hamasa koje je Izrael pritvorio u racijama širom Zapadne obale.

Jusefa su u nekoliko navrata hapsile izraelske snage i proveo je  24 godine u izraelskim zatvorima pod raznim optužbama za podstrekavanje, ulazak u Jerusalim bez dozvole i zbog toga što je član Hamasa.

Jusef se redovno pojavljivao u međunarodnim medijima, a ove sedmice je kanadskom izdanju The Globe and Mail rekao da misli da će Hamas biti spreman da oslobodi taoce koje drži, ukoliko Izrael pristane na 24-časovni prekid vatre da bi se omogućilo dopremanje pomoći u Gazu.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 0

Ostavite komentar