Обрадовали најмлађе - Моззарт донирао 1.000 кашица јавној кухињи за бебе

Јавна кухиња за бебе у Братунцу организовала је акцију прикупљања 1.000 кашица за најмлађе позивом на број 17057. Чим су огласили ову информацију, реаговали су из друштвено одговорне компаније Моззарт у којој су одлучили да донирају комплетну количину неопходних кашица. Тај племенити гест веома је обрадовао чланове Удружења "Обрадуј неког“. 

Република Српска 18.10.2023 | 15:37
Обрадовали најмлађе - Моззарт донирао 1.000 кашица јавној кухињи за бебе
„Веома нам је драго што је компанија Моззарт препознала нашу акцију и што су одлучили да обрадују бебе. Стање у БиХ је веома критично јер смо једна од 20 најсиромашнијих земаља у свијету, а дјеца су ту посебно осјетљива популација.
 
Зато нам донација 1.000 кашица много значи, а вољели бисмо да можете видјети изразе лица родитеља из наше јавне кухиње за бебе када угледају донацију из Моззарта- каже Аида Садиковић Мехонић, предсједница Удружења „Обрадуј неког“, Сарајево. 
 
На покретање акције у овом удружењу су се одлучили јер је у нашој земљи стотине родитеља који ову кашицу не могу приуштити својој беби. Зато, поручују, ми који можемо - учинимо то још данас. 
 
С обзиром на то да је јавна бабy кухиња дугорочан пројекат, из Удружења „Обрадуј неког“ поручују да им на годишњем нивоу треба око 200.000 КМ за потребе најмлађих чији су родитељи социјално угрожени.
 
Сав донирани новац ће усмјерити за набавку хране и хигијенских производа за бебе. На мјесечном нивоу потроше око 2-3 палете млијека, велике количине паленте, гриза, тјестенине, житарица, те пелена и бабy козметике.
 
Моззартов племенити гест примјер је другима како да покажу своју хуманост. Наиме, позивом на број 17057 донирају се 2 КМ, односно једна кашица. 
 
Ево на који начин се можете прикључити акцији:
 
 
ДОНАЦИЈА ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ СА БОРИШОМ СИМАНИЋЕМ
 
Акција са Удружењем „Обрадуј некога“ није посљедња коју ће компанија Моззарт организовати у Братунцу. Већ у петак слиједи донација спортских реквизита ОШ „Вук Караџић“ коју је похађао репрезентативац Србије Бориша Симанић. На недавно одржаном првенству свијета у кошарци, Моззарт је награђивао сваки поен „орлова“, а сав приход је усмјерен за развој школског спорта.
 
Опрема стиже и у школе у које су ишли сребрни јунаци из Маниле, па Бориша стиже у Братунац да обрадује малишане.
 
(ПР)