Obradovali najmlađe - Mozzart donirao 1.000 kašica javnoj kuhinji za bebe

Javna kuhinja za bebe u Bratuncu organizovala je akciju prikupljanja 1.000 kašica za najmlađe pozivom na broj 17057. Čim su oglasili ovu informaciju, reagovali su iz društveno odgovorne kompanije Mozzart u kojoj su odlučili da doniraju kompletnu količinu neophodnih kašica. Taj plemeniti gest veoma je obradovao članove Udruženja "Obraduj nekog“. 

Republika Srpska 18.10.2023 | 15:37
Obradovali najmlađe - Mozzart donirao 1.000 kašica javnoj kuhinji za bebe
„Veoma nam je drago što je kompanija Mozzart prepoznala našu akciju i što su odlučili da obraduju bebe. Stanje u BiH je veoma kritično jer smo jedna od 20 najsiromašnijih zemalja u svijetu, a djeca su tu posebno osjetljiva populacija.
 
Zato nam donacija 1.000 kašica mnogo znači, a voljeli bismo da možete vidjeti izraze lica roditelja iz naše javne kuhinje za bebe kada ugledaju donaciju iz Mozzarta- kaže Aida Sadiković Mehonić, predsjednica Udruženja „Obraduj nekog“, Sarajevo. 
 
Na pokretanje akcije u ovom udruženju su se odlučili jer je u našoj zemlji stotine roditelja koji ovu kašicu ne mogu priuštiti svojoj bebi. Zato, poručuju, mi koji možemo - učinimo to još danas. 
 
S obzirom na to da je javna baby kuhinja dugoročan projekat, iz Udruženja „Obraduj nekog“ poručuju da im na godišnjem nivou treba oko 200.000 KM za potrebe najmlađih čiji su roditelji socijalno ugroženi.
 
Sav donirani novac će usmjeriti za nabavku hrane i higijenskih proizvoda za bebe. Na mjesečnom nivou potroše oko 2-3 palete mlijeka, velike količine palente, griza, tjestenine, žitarica, te pelena i baby kozmetike.
 
Mozzartov plemeniti gest primjer je drugima kako da pokažu svoju humanost. Naime, pozivom na broj 17057 doniraju se 2 KM, odnosno jedna kašica. 
 
Evo na koji način se možete priključiti akciji:
 
 
DONACIJA OŠ „VUK KARADŽIĆ“ SA BORIŠOM SIMANIĆEM
 
Akcija sa Udruženjem „Obraduj nekoga“ nije posljednja koju će kompanija Mozzart organizovati u Bratuncu. Već u petak slijedi donacija sportskih rekvizita OŠ „Vuk Karadžić“ koju je pohađao reprezentativac Srbije Boriša Simanić. Na nedavno održanom prvenstvu svijeta u košarci, Mozzart je nagrađivao svaki poen „orlova“, a sav prihod je usmjeren za razvoj školskog sporta.
 
Oprema stiže i u škole u koje su išli srebrni junaci iz Manile, pa Boriša stiže u Bratunac da obraduje mališane.
 
(PR)