Преко 800 погинулих у гранатирању болнице у Гази - Израел тврди да није њихов напад?!

Израелске ваздушне снаге погодиле су болницу Ал-Ахли Араби у центру Газе, саопштиле су палестинске власти. Према најновијим информацијама палестинског министарства здравства, број мртвих је прешао 800.

Свијет 17.10.2023 | 22:48
Преко 800 погинулих у гранатирању болнице у Гази - Израел тврди да није њихов напад?!

Хамас је објавио саопштење на свом Телеграм каналу као одговор на пријављени напад на болницу у којем су убијене стотине људи.

“Овај страшан покољ је злочин геноцида. Већина жртава у болници су расељене породице, пацијенти, дјеца и жене. Напад такође разоткрива америчку и западну подршку овој злочиначкој окупацији.

Међународна заједница и арапске и исламске земље морају преузети своје одговорности и интервенисати одмах, сада, а не сутра како би зауставили ароганцију окупације и њене фашистичке војске и позвали је на одговорност за геноцид који је чинила једанаести дан заредом на већ блокираном подручју”, саопштено је.

Након напада огласио се израелски премијер Бењамин Нетанијаху, који је поручио да су за експлозију у болници у Гази у којој је, према тврдњама Палестинаца, страдало најмање 500 људи, одговорни "варварски терористи из Газе".
 
"Цијели свијет зна: Варварски терористи из Газе су ти који су напали болницу, а не ИДФ (Израелске одбрамбене снаге). Онај ко је звијерски убио нашу дјецу, убија и своју", написао је Нетанијаху на друштвеној мрежи X (Твитер).
 

(Агенције)  Фото: АФП